ODLUKA
O OBRAZOVANJU INTERSEKTORSKOG ODBORA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 48/2015)

Član 1

Obrazuje se Intersektorski odbor nadležan za koordinaciju, praćenje i procenu efekata mera Programa za zaštitu žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja u AP Vojvodini za period od 2015. do 2020. godine, kao povremeno radno, stručno i savetodavno telo Pokrajinske vlade (u daljem tekstu: Intersektorski odbor).

Član 2

Zadaci Intersektorskog odbora jesu koordinacija, praćenje i procena efekata mera koje su predviđene Programom za zaštitu žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja u AP Vojvodini za period 2015. do 2020. godine (u daljem tekstu: Program) i koje se sprovode u okviru njega.

Član 3

Intersektorski odbor ima predsednika koji je predsednik Pokrajinske vlade, zamenika predsednika i pet članova iz redova članova Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada doneće poseban akt o imenovanju zamenika predsednika i članova Intersektorskog odbora.

Član 4

Intersektorski odbor podnosi izveštaj o svom radu Pokrajinskoj vladi najmanje dva puta godišnje.

Član 5

Za potrebe rada Intersektorskog odbora može se obrazovati stručna grupa sačinjena od profesionalaca koji se bave stručnim poslovima u vezi sa aktivnostima u okviru sprovođenja Programa.

Član 6

Članove stručne grupe imenuje Pokrajinska vlada, na predlog pokrajinskog organa uprave u čijem delokrugu su poslovi iz oblasti ravnopravnosti polova.

Član 7

Intersektorski odbor usmerava rad stručne grupe.

Član 8

Intersektorski odbor donosi poslovnik o radu.

Član 9

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Intersektorskog odbora obavlja pokrajinski organ uprave u čijem delokrugu su poslovi iz oblasti ravnopravnosti polova.

Član 10

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".