ODLUKA
O PRIPAJANJU IZDAVAČKE USTANOVE "MISAO" ZAVODU ZA KULTURU VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 48/2015)

Član 1

Daje se saglasnost na Odluku Upravnog odbora Izdavačke ustanove "Misao" i Upravnog odbora Zavoda za kulturu Vojvodine broj 21/1 i 403/1, donetu na zajedničkoj sednici održanoj 3. novembra 2015. godine o pripajanju IU "Misao" Zavodu za kulturu Vojvodine, na osnovu koje se Izdavačka ustanova "Misao", Novi Sad, Nikole Pašića 6, PIB 103078892, matični broj 08123705, registrovana pri Privrednom sudu u Novom Sadu, P. br. I Fi. 3803/04 od 26. oktobra 2004. godine (u daljem tekstu: IU Misao), pripaja Zavodu za kulturu Vojvodine, Novi Sad, Vojvode Putnika 2, PIB 103113944, matični broj 08799083, registrovanom pri Privrednom sudu u Novom Sadu, P. br. I Fi. 3668/03 od 30. oktobra 2003. godine.

Osnivač ustanova iz stava 1. je Autonomna pokrajina Vojvodina, a osnivačka prava nad navedenim ustanovama vrši Pokrajinska vlada.

Član 2

Statusna promena pripajanja izvršiće se dana 31. decembra 2015. godine.

Danom nastupanja statusne promene, Zavod za kulturu Vojvodine nastavlja da postoji i obavlja delatnost pod istim imenom, a IU "Misao" prestaje da postoji danom registracije statusne promene Zavoda za kulturu Vojvodine u Privrednom sudu i briše se iz Registra.

IU "Misao" će preneti celokupnu svoju pokretnu imovinu, prava i obaveze na Zavod za kulturu Vojvodine, uključujući i nenaplaćena potraživanja, a sva novčana sredstva koja se zateknu na računu IU "Misao" u trenutku gašenja ove ustanove, biće preneta na račun Zavoda za kulturu Vojvodine.

Danom nastupanja statusne promene, IU "Misao" sačiniće popis pokretne imovine, finansijski izveštaj i završni račun.

Finansijski izveštaj i završni račun sačiniće se prema stanju na dan nastanka statusne promene, a u skladu sa zakonom kojim se uređuje budžetsko računovodstvo i revizija.

Član 3

Po nastupanju statusne promene, direktor i članovi upravnog i nadzornog odbora Zavoda za kulturu Vojvodine, nastavljaju s radom do isteka mandata.

Danom nastupanja statusne promene, direktor i članovi upravnog i nadzornog odbora IU "Misao" razrešavaju se dužnosti.

Član 4

IU "Misao" će Zavodu za kulturu Vojvodine dostaviti svoj program rada i finansijski plan za 2016. godinu, kao i druge akte kojima se uređuje rad IU "Misao", a s ciljem integrisanja delatnosti i zaposlenih IU "Misao" u Zavod za kulturu Vojvodine, od nastupanja statusne promene.

Zavod za kulturu Vojvodine će integrisati sve utvrđene aktivnosti i programe IU "Misao" u svoj program rada i realizovati ih.

Zavod za kulturu Vojvodine preuzeće zaposlene u IU "Misao".

Član 5

Zavod za kulturu Vojvodine uskladiće svoj statut, akt o organizaciji i sistematizaciji poslova, kao i druge akte sa odredbama ove odluke, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 6

Direktori IU "Misao" i Zavoda za kulturu Vojvodine, zaključiće poseban ugovor kojim će se bliže urediti prava i obaveze koje proizilaze iz statusne promene pripajanja.

Ovlašćuju se Mirko Sebić - direktor IU "Misao" i Vladimir Kopicl - direktor Zavoda za kulturu Vojvodine, da potpišu ugovor iz stava 1. ovog člana.

Član 7

Sastavni deo ove odluke je bruto bilans IU "Misao" na dan potpisivanja Ugovora o pripajanju i prihvatanju pripajanja iz člana 2. ove odluke.

Sve poslovne promene nastale u IU "Misao" od dana potpisivanja ugovora navedenog u članu 6. ove odluke, do dana brisanja iz registra, biće iskazane u finansijskom izveštaju ustanove iz člana 2. stav 5. ove odluke.

Član 8

Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".

Napomene

Bruto bilans IU „Misao“ na dan potpisivanja Ugovora o pripajanju i prihvatanju pripajanja, koji je sastavni deo ove odluke, nije objavljen u "Sl. listu AP Vojvodine", br. 48/2015.