ODLUKA

O ZADUŽIVANJU GRADA KRAGUJEVCA ZA FINANSIRANJE KAPITALNIH INVESTICIONIH RASHODA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 38/2015)

Član 1

Skupština grada Kragujevca donosi Odluku o zaduživanju grada Kragujevca za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda (u daljem tekstu: Odluka) u iznosu od 1.250.000.000,00dinara (slovima: jednamilijardaidvestapedesetmiliona dinara) kod Evropske banke za obnovu i razvoj (u daljem tekstu: EBRD).

Član 2

Grad Kragujevac se zadužuje radi finansiranja radova za izgradnju i rekonstrukciju ulica kao i nabavku novih kamiona i opreme za prikupljanje smeća za JKP "Čistoću", a u skladu sa Programom korišćenja sredstava od zaduživanja za kapitalne investicione rashode, koji će doneti Gradsko veće, na predlog gradskih uprava nadležnih za investicije i komunalne poslove.

Član 3

Realizacija i zaduživanje iz člana 1. ove Odluke, izvršiće se saglasno politici i pravilima EBRD-ija, a što će biti bliže definisano Ugovorom o zaduživanju između grada Kragujevca i EBRD-ija.

Ovlašćuje se Gradonačelnik, da zaključi ugovor iz stava 1. ovog člana, po prethodno pribavljenoj saglasnosti Gradskog veća.

Član 4

Obavezuje se Gradonačelnik, da po zaključivanju ugovora i člana 3. dostavi izveštaj Skupštini grada, o realizaciji ove Odluke.

Član 5

Ovlašćuju se Gradsko veće i Gradonačelnik, da u ime i za račun Grada, svako u okviru svojih ovlašćenja, preduzmu sve radnje i aktivnosti, vezane za realizaciju ove Odluke.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".