ODLUKA
O USVAJANJU EVROPSKE POVELJE O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI NA LOKALNOM NIVOU

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 21/2015)

Član 1

Ovom Odlukom usvaja se Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti kao programski osnov za planiranje u oblasti rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Član 2

Usvajanjem Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou Grad Vranje se obavezuje da će slediti principe rodne ravnopravnosti i da će sprovoditi odredbe Povelje o lokalnoj sredini.

Član 3

Lokalni akcioni plan za unapređenje rodne ravnopravnosti na teritoriji grada Vranja 2013-2016. godine biće usklađen sa strateškim pravcima definisanim Nacionalnom strategijom za poboljšanje položaja žena i unapređenje rodne ravnopravnosti i samim tim i sa Nacionalnim planom za njeno sprovođenje u periodu 2013-2018. godine.

Član 4

Sredstva za implementaciju Lokalnog akcionog plana za unapređenje rodne ravnopravnosti iz čl. 3. ove Odluke, opredeljuju se u budžetu Grada, a na osnovu Operativnog plana implementacije LAP-a koji usvaja Skupština grada Vranja.

Član 5

Odluku o usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou dostaviti Savetu Evropskih opština i regiona (Council of European Municipalities and Regions) i Stalnoj konferenciji gradova i opština.

Član 6

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja".