ODLUKA
O ODREĐIVANJU NAKNADE ZA RAD ČLANOVA STALNIH RADNIH TELA SKUPŠTINE GRADA VRANJA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 21/2015)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovom Odlukom određuje se naknada za rad članova stalnih radnih tela Skupštine grada Vranja (u daljem tekstu: Skupština Grada).

Član 2

Pod stalnim radnim telima Skupštine Grada, u smislu ove Odluke, smatraju se:

• stalna radna tela Skupštine Grada, utvrđena Statutom Skupštine Grada;

• posebna stalna radna tela Skupštine Grada, utvrđena Statutom Skupštine Grada;

• druga posebna, odnosno stručna stalna radna tela Skupštine Grada, koja se imenuju, odnosno biraju u skladu sa zakonom, podzakonskim aktima i drugim propisima kojima se uređuje nadležnost tih radnih tela.

II NAKNADA ZA RAD U STALNIM RADNIM TELIMA

Član 3

Članovi stalnih radnih tela iz člana 2. ove Odluke imaju pravo na naknadu za rad u radnim telima u iznosu od 750.00 dinara.

Članovima stalnih radnih tela pripada naknada, utvrđena u stavu 1. ovog člana, isključivo za dane održavanja sednice radnih tela, a prema evidenciji o prisutnosti na sednicama radnih tela.

Članovima stalnih radnih tela pripada naknada, utvrđena u stavu 1. ovog člana, i za dane održavanja sednice Skupštine Grada, isključivo ukoliko su na sednici Skupštine pozvani kao izvestioci, a prema evidenciji o prisutnosti sednici Skupštine Grada.

Član 4

Izuzetno od odredaba člana 3. ove Odluke, naknada za rad članova drugih posebnih, odnosno stručnih stalnih skupštinskih radnih tela, za koja je zakonom, podzakonskim aktima ili drugim propisima kojima se utvrđuje njihova nadležnost drugačije određeno, odnosno ukoliko, s obzirom na složenost poslova, Skupština Grada drugačije oceni, naknada se određuje aktom o imenovanju članova stručnih stalnih skupštinskih radnih tela.

Član 5

Članovima stalnih radnih tela Skupštine Grada iz člana 2. ove Odluke, koji su imenovani, odnosno izabrani u radnim telima iz reda izabranih, imenovanih i postavljenih lica u organima Grada i Gradske opštine Vranjska Banja, odnosno posebnim državnim organima, kao i zaposlenima u Gradskoj upravi i Opštinskoj upravnoj jedinici pri Gradskoj opštini Vranjska Banja, ne pripada naknada za rad u radnim telima.

III PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 6

Odredbe ove Odluke odnose se i na određivanje naknade za rad članova u stalnim radnim telima Gradskog veća, koja se imenuju, odnosno biraju u skladu sa Poslovnikom Gradskog veća Grada Vranja i gradskim propisima, kao i stručnim radnim telima Gradskog veća, koja se imenuju, odnosno biraju u skladu sa zakonom, podzakonskim aktima i drugim propisima kojima se uređuje nadležnost tih radnih tela.

Član 7

Akte o imenovanju stručnih radnih tela uskladiće se sa odredbama ove Odluke u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Član 8

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o izmeni akata kojima je određena naknada za rad članova i komisija Skupštine grada Vranja ("Službeni glasnik Pčinjskog okruga", broj 12/09), Odluka o potvrđivanju važnosti i izmeni Odluke o izmeni akata kojima je određena naknada za rad članova saveta i komisija Skupštine grada Vranja ("Službeni glasnik grada Vranja", broj 4/10), čl. 16. Odluke o osnivanju Saveta za međunacionalne odnose ("Službeni glasnik Pčinjskog okruga", broj 36/08), čl. 14. čl. 15. st. 2. Odluke o osnivanju Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa ponašanja funkcionera lokalne samouprave; čl. 14. st. 4. i čl. 19. Odluke o osnivanju Saveta za razvoj i zaštitu lokalne samouprave; čl. 14. st. 4. i čl. 19. Odluke o osnivanju Saveta za mlade; čl. 13. st. 4. i čl. 18. Odluke o osnivanju Saveta za socio-ekonomska pitanja; čl. 11. st. 4. i čl. 16. Odluke o osnivanju Saveta za javnu bezbednost i sigurnost građana i lokalne samouprave ("Službeni glasnik Pčinjskog okruga", broj 29/09).

Član 9

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja".