REŠENJE

O OSNIVANJU BUDŽETSKOG FONDA ZA PROGRAME I MERE AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA GRADA BEOGRADA

("Sl. list grada Beograda", br. 75/2015)

I. Osniva se Budžetski fond za programe i mere aktivne politike zapošljavanja Grada Beograda (u daljem tekstu: Budžetski fond), kao evidencioni račun u okviru glavne knjige Konsolidovanog računa trezora Grada Beograda, i to kao indirektni korisnik budžetskih sredstava u okviru Sekretarijata za privredu Gradske uprave Grada Beograda.

II. Budžetski fond se osniva u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja, koje sprovodi Sekretarijat za privredu u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grada Beograda, koji donosi Skupština Grada Beograda za svaku godinu.

III. Budžetski fond se osniva na neodređeno vreme i počinje sa radom 1. januara 2016. godine.

IV. Budžetski fond se finansira iz aproprijacija obezbeđenih u okviru budžeta Sekretarijata za privredu za tekuću godinu.

V. Plaćanje na teret Budžetskog fonda vrši se do nivoa sredstava raspoloživih u Budžetskom fondu i koristiće se namenski za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja koje sprovodi Sekretarijat za privredu u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grada Beograda za tekuću godinu.

VI. Budžetskim fondom upravlja Sekretarijat za privredu Gradske uprave Grada Beograda.

VII. Stručne i administrativno-tehničke poslove za Budžetski fond obavljaće Sekretarijat za privredu Gradske uprave Grada Beograda.

VIII. O realizaciji ovog rešenja staraće se Sekretarijat za privredu i Sekretarijat za finansije Gradske uprave Grada Beograda.

IX. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Beograda".