REŠENJE

O OBRAZOVANJU I IMENOVANJU STALNIH ČLANOVA INTERRESORNE KOMISIJE

("Sl. list Grada Sombora", br. 11/2015)

Član 1

Ovim Rešenjem obrazuje se Komisija za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu i učeniku - Interresorna komisija na teritoriji grada Sombora (u daljem tekstu: Komisija) i imenuju se njeni stalni članovi na period od četiri godine.

Član 2

Komisija ima tri stalna i dva povremena člana.

Predsednika Komisije biraju stalni članovi iz svojih redova, a povremene članove određuje predsednik Komisije za svako pojedinačno dete.

Komisija ima koordinatora koji pruža stručnu i administrativno-tehničku potporu Komisiji i učestvuju u radu Komisije, bez prava odlučivanja.

Član 3

Za stalne članove Komisije, imenuju se:

1. PREDSTAVNIK SISTEMA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE - Dr LIDIJA BANAKOVIĆ, pedijatar,

2. PREDSTAVNIK OBRAZOVNO-VASPITNOG SISTEMA - Mr RADE DAMJANOVIĆ, psiholog,

3. PREDSTAVNIK SISTEMA SOCIJALNE ZAŠTITE - GORDANA MATOVIĆ ZUBELIĆ, dipl. socijalna radnica.

Član 4

Za koordinatora Komisije određuje se zaposleni u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Gradske uprave grada Sombora.

Član 5

Komisija će obavljati postupak procene potreba deteta za pružanjem dodatne podrške po zahtevu roditelja, odnosno staratelja deteta i po službenoj dužnosti.

U postupku procene Komisija je dužna da na osnovu utvrđene situacije ustanovi podršku koju dete već dobija i preporuči dodatnu podršku iz oblasti obrazovanja, zdravstvene ili socijalne zaštite, uključujući i onu koja zahteva dodatna finansijska sredstva, kao i da odredi način realizacije koordinisane međuresorne saradnje, sa ciljem uključivanja deteta u život zajednice i obezbeđivanja uslova za maksimalan razvoj deteta.

Komisija je dužna i da prati efekte izvršavanja predložene podrške za dete iz oblasti struke i sistema čiji je predstavnik.

Član 6

Sedište rada Komisije je u Somboru, ul. Trg cara Uroša br. 1.

Član 7

Stupanjem na snagu ovog Rešenja prestaje da važi Rešenje br. 02-397/2014-IV od 27.10.2014. godine.

Član 8

Ovo Rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Sombora".