PRAVILNIK
O SADRŽINI I NAČINU VOĐENJA KATASTRA RIBOLOVNIH VODA

("Sl. glasnik RS", br. 3/2016)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se propisuje sadržina i način vođenja katastra ribolovnih voda (u daljem tekstu: Katastar).

Član 2

Katastar sadrži posebne tabele u koje se upisuju podaci o tekućim i stajaćim (prirodnim i veštačkim) ribolovnim vodama.

Član 3

Tabela o tekućim ribolovnim vodama sadrži podatke o rekama i kanalima i to: naziv vodotoka, ribarsko područje kome vodotok pripada, jedinice lokalne samouprave kroz koje vodotok protiče, režim ribolova, posebna staništa riba, sastav ribljeg fonda i napomene.

Tabela o stajaćim ribolovnim vodama sadrži podatke o prirodnim i veštačkim jezerima, barama i mrtvajama, i to: naziv i vrstu stajaće vode, ribarsko područje kome voda pripada, jedinice lokalne samouprave na kojima se voda prostire, površinu i namenu stajaće vode, režim ribolova, posebna staništa riba, sastav ribljeg fonda i napomene.

Član 4

Katastar se vodi u elektronskoj formi.

Podaci u tabeli o tekućim ribolovnim vodama, upisuju se po rečnim slivovima.

Podaci o sastavu ribljeg fonda upisuju se u Katastar na osnovu podataka dobijenih istraživanjima ribljeg fonda u procesu izrade Programa upravljanja ribarskim područjem i monitoringa kvalitativnog sastava i uzrasne strukture ribljeg fonda, biomase, produkcije i ribolovnog pritiska na riblji fond.

Podaci o propisanim merama i režimima ribolova na ribolovnim vodama upisuju se u Katastar, u skladu sa merama propisanim Programom upravljanja ribarskim područjem i Godišnjim programom upravljanja ribarskim područjem.

O promenama podataka koje sadrži Katastar obaveštava se ministarstvo nadležno za poslove zaštitite životne sredine.

Član 5

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".