PRAVILNIK
O NAČINU I POSTUPKU PRENOSA NEUTROŠENIH BUDŽETSKIH SREDSTAVA GRADA BEOGRADA NA RAČUN IZVRŠENJA BUDŽETA GRADA BEOGRADA

("Sl. list grada Beograda", br. 76/2015)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuje način utvrđivanja iznosa i postupak vraćanja neutrošenih sredstava koja su u skladu sa odlukom o budžetu Grada Beograda, do isteka fiskalne godine preneta indirektnim korisnicima budžetskih sredstava svih nivoa vlasti (u daljem tekstu: indirektnim korisnicima budžetskih sredstava), a nisu utrošena u toj fiskalnoj godini.

Član 2

Povraćaj neutrošenih sredstava iz člana 1. ovog pravilnika, vrše indirektni korisnici budžetskih sredstava, zaključno sa 31. decembrom, na račun - Izvršenje budžeta Grada Beograda, broj 840-147640-13.

Iznos neutrošenih sredstava za povraćaj iz člana 1. iskazuje se na Obrascu SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava.

Indirektni korisnici budžetskih sredstava odgovorni su za istinitost i tačnost iskazanih podataka u Obrascu SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava.

Član 3

Indirektni korisnici budžetskih sredstava dostavljaju direktnim korisnicima budžeta Grada Beograda specifikaciju vraćenih budžetskih sredstava, koja su im preneta na podračun za redovnu delatnost prema razdelima, odnosno glavama, odnosno funkcijama, odnosno glavnim programima, na Obrascu SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava, najkasnije do 10. januara naredne fiskalne godine.

Direktni korisnici budžeta grada Beograda dostavljaju Sekretarijatu za finansije Gradske uprave Grada Beograda - Upravi za trezor, obrasce iz stava 1. ovog člana, najkasnije do 20. januara naredne fiskalne godine.

Sekretarijat za finansije Gradske uprave Grada Beograda - Uprava za trezor, na osnovu izvršenih uplata i dostavljenih obrazaca iz stava 1. ovog člana, u narednoj fiskalnoj godini vrši korekciju transfera rashoda i izdataka za prethodnu fiskalnu godinu za indirektne korisnike kojima su preneta sredstva.

Obrazac SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava odštampan je uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 4

Danom stupanja na snagu ovog pravilnik prestaje da važi Pravilnik o načinu o načinu i postupku prenosa neutrošenih budžetskih sredstava od strane indirektnih korisnika Grada Beograda na račun izvršenja budžeta Grada Beograda ("Službeni list Grada Beograda", broj 69/12).

Član 5

Ovaj pravilnik stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu Grada Beograda".

 

Obrazac SVS

 

SPECIFIKACIJA VRAĆENIH BUDŽETSKIH SREDSTAVA

Naziv korisnika budžetskih sredstava koji vraća sredstva __________________________________________

Sedište __________________________________ Adresa ________________________________________

Naziv direktnog korisnika budžetskih sredstava koji je preneo sredstva:

________________________________________ JBBK __________________________________________

Razdeo/glava __________ funkcija __________ glavni program ____________________________________

Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava:

Ekonomska klasifikacija

Opis

Iznos

1

2

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UKUPNO:

 

U kolonu 1. unosi se šifra ekonomske klasifikacije na četvrtom nivou, odnosno četiri šifre bez uzimanja oznake 49 budući da je 49 oznaka transfera koja ukazuje na potrebu za eliminacijom u procesu sravnjivanja.

Svojim potpisom potvrđujem da su podaci istinito i tačno prikazani.

Broj:

 

________________________

 

ime i prezime odgovornog lica
(štampanim slovima)

 

Mesto i datum:

 

______________________

 

 

(potpis)

 

M.P.