ODLUKA

O ODREĐIVANJU VISINE NAKNADE ZA RAD ČLANOVA NADZORNIH ODBORA JAVNIH PREDUZEĆA I UPRAVNIH I NADZORNIH ODBORA JAVNIH USTANOVA ČIJI JE OSNIVAČ GRAD VRANJE

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 23/2015)

I

Ovom Odlukom određuje se visina naknade za rad članova nadzornih odbora javnih preduzeća i upravnih i nadzornih odbora javnih ustanova čiji je osnivač Grad Vranje.

II

Naknada za rad predsednika nadzornih odbora javnih preduzeća određuje se u visini od 3.000,00 dinara, na mesečnom nivou.

Naknada za rad članova nadzornih odbora javnih preduzeća određuje se u visini od 2.000,00 dinara, na mesečnom nivou.

III

Naknada za rad predsednika, zamenika predsednika i članova upravnih odbora javnih ustanova, kao i predsednika i članova nadzornih odbora javnih ustanova, određuje se u visini od 750,00 dinara po održanoj sednici, a prema evidenciji o prisutnosti sednicama.

IV

Članovi nadzornih odbora javnih preduzeća, odnosno članovi upravnih i nadzornih odbora javnih ustanova iz reda zaposlenih, ne ostvaruju pravo na naknadu.

V

Visina naknade iz tač. I i II ostvarivaće se u zavisnosti od stepena realizacije programa poslovanja javnih preduzeća, odnosno programa rada javnih ustanova, kao i postignutih rezultata tokom poslovne godine, te se u odnosu na utvrđene kriterijume naknada može odrediti i u nižem iznosu, do potpunog ukidanja prava na naknadu.

VI

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Zaključak o određivanju naknade za rad članova upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća, broj: 06-54/2010-12 od 28.04.2010. godine i Zaključak o visini naknade za rad članova nadzornih odbora javnih preduzeća, broj: 06-161/2013-13 od 02-10.2013. godine.

VII

Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja", a primenjivaće se od 01. januara 2016. godine.