REŠENJE

O ODREĐIVANJU PRIVREMENOG PARKIRALIŠTA NA TRGU MARIJE TRANDAFIL U DVORIŠNOM DELU OBJEKTA BIBLIOTEKE MATICE SRPSKE U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 3/2016)

I. Određuje se privremeno parkiralište za putničke automobile na Trgu Marije Trandafil, u dvorišnom delu objekta biblioteke Matice srpske u Novom Sadu, na katastarskoj parceli 9657 KO Novi Sad I, do privođenja parcele nameni utvrđenoj urbanističkim planom, a najduže do 20. februara 2025. godine.

Kapacitet parkirališta iz stava 1. ove tačke je 80 parking mesta za putničke automobile.

II. Parkiralište iz tačke I. ovog rešenja koristiće se kao posebno parkiralište koje pripada III zoni parkiranja i njegovo korišćenje u toku dana nije vremenski ograničeno - Bela zona.

III. Naplata naknade za korišćenje privremenog parkirališta iz tačke I. ovog rešenja vršiće se u skladu sa važećom odlukom o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila, radnim danom u vremenu od 7 do 21 sat, i subotom u vremenu od 7 do 14 sati.

Naplatu naknade za parkiranje obavlja Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad, putem mobilne telefonije i parking-karte kupljene kod distributera.

IV. Nalaže se Javnom komunalnom preduzeću "Parking servis" Novi Sad da parkiralište iz tačke I. ovog rešenja uredi, opremi i obeleži prema saobraćajnom projektu broj PS0205-02 od 30. novembra 2015. godine, koji je izradilo Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad.

V. Nalaže se Javnom preduzeću "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu (u daljem tekstu: Zavod), da postavljene saobraćajne znake unese u Katastar saobraćajne signalizacije.

VI. Nadzor nad izvođenjem radova iz tačke IV. ovog rešenja vrši Zavod.

VII. Rok za izvršenje ovog rešenja je 5. februar 2016. godine.

VIII. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".