ODLUKA
O DAVANJU NA KORIŠĆENJE ZEMLJIŠTA ZA PRIVREMENO POSTAVLJANJE MONTAŽNIH GARAŽA

("Sl. list grada Pančeva", br. 28/2015 i 38/2015)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovom odlukom propisuju se uslovi i postupak davanja na korišćenje neizgrađenog građevinskog zemljišta (u daljem tekstu: zemljišta) koje je u javnoj svojini grada Pančeva, za privremeno postavljanje montažnih garaža, do privođenja zemljišta planiranoj nameni, visina prihoda od korišćenja, kao i prava i obaveze ugovornih strana za vreme trajanja ugovora o korišćenju.

Član 2

Garažom, u smislu ove odluke, smatra se tipski montažno-demontažni objekat koji se ne može zidati već samo postavljati kao gotov proizvod u skladu sa Planom postavljanja montažnih garaža (u daljem tekstu: Plan), a koji se može koristiti isključivo za smeštaj putničkih vozila.

Član 3

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo (u daljem tekstu JP "Direkcija") je ovlašćena da u ime grada vodi evidenciju montažnih garaža postavljenih na zemljištu koje je u javnoj svojini grada Pančeva, obavlja poslove davanja na korišćenje i otkazivanja ugovora o korišćenju, stara se o naplati prihoda, pokreće i vodi sudske i druge postupke u vezi sa ugovornim odnosom izuzev svojinsko pravnih sporova i vrši druge poslove i pravne radnje u vezi zemljišta datog na korišćenje za postavljanje montažnih garaža.

II USLOVI ZA KORIŠĆENJE ZEMLJIŠTA ZA POSTAVLJANJE MONTAŽNIH GARAŽA

Član 4

Montažne garaže mogu se postaviti isključivo na osnovu Plana.

Plan donosi Skupština grada Pančeva, na predlog JP "Direkcija" i Sekretarijata za urbanizam, građevinske i stambeno-komunalne poslove Gradske uprave grada Pančeva (u daljem tekstu nadležni sekretarijat Gradske uprave).

Planom se utvrđuju posebni uslovi za postavljanje montažnih garaža kao što su: dimenzije, izgled, konstrukcija i sl. kao i obaveza pribavljanja saglasnosti Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu za postavljanje garaže u delovima grada Pančeva - zonama koje predstavljaju ambijetalnu celinu, prostor od kulturno-istorijskog značaja, odnosno urbanistički zaokruženu celinu (centar naseljenog mesta, trg i sl.).

Izmene i dopune Plana vrše se po postupku propisanom za njegovo donošenje.

Član 5

Za postavljanje ili montiranje montažne garaže može se dati na korišćenje zemljište čija površina ne prelazi 15,00 m2 na period koji ne može biti duži od 5 godina, osim u slučajevima predviđenim ovom odlukom.

III POSTUPAK DAVANJA NA KORIŠĆENJE ZEMLJIŠTA ZA POSTAVLJANJE MONTAŽNIH GARAŽA

Član 6

Davanje na korišćenje zemljišta za postavljanje montažnih garaža vrši se putem javnog nadmetanja, a u slučajevima utvrđenim ovom odlukom i neposrednom pogodbom.

Javni oglas o davanju na korišćenje zemljišta za postavljanje montažnih garaža objavljuje se u lokalnom nedeljnom listu ili u nekom od dnevnih listova koji izlazi na teritoriji Republike Srbije, kao i na zvaničnom sajtu grada Pančeva i JP "Direkcija".

Odluku o raspisivanju Javnog oglasa za davanje na korišćenje zemljišta za postavljanje montažnih garaža mesta putem javnog nadmetanja (u daljem tekstu: javni oglas) donosi Nadzorni odbor JP "Direkcija".

Član 7

Javni oglas za davanje na korišćenje zemljišta za postavljanje montažnih garaža obavezno sadrži:

1. naziv organa koji raspisuje oglas

2. Podatke o zemljištu koje se daje na korišćenje i površini garažnog mesta (prema Planu)

3. Period na koji se zemljište daje na korišćenje

4. Mesečni iznos prihoda od korišćenja zemljišta utvrđenog ovom odlukom

5. Odredbu da se visina mesečne obaveze koja se odnosi na prihod od korišćenja usklađuje prema odredbama odluke

6. Odredbu da je obavezan prikaz lične karte učesnika kao i prikaz urednog punomoćja overenog kod nadležnog organa

7. Početni jednokratni iznos u cilju sticanja prava za zaključenje ugovora o korišćenju zemljišta (u daljem tekstu: jednokratni iznos)

8. Visinu garantnog iznosa za učešće u postupku javnog nadmetanja (u daljem tekstu: garantni iznos) uz napomenu da se garantni iznos vraća nakon okončanja postupka javnog nadmetanja

9. Podatke o dokumentaciji koju su dužni da podnesu učesnici neposredno pre započinjanja postupka javnog nadmetanja, kao i rok za podnošenje prijava JP "Direkcija"

10. Mesto i vreme održavanja javnog nadmetanja

11. Naznaku da će zemljište dobiti na korišćenje učesnik u postupku javnog nadmetanja koji ponudi najviši jednokratni iznos

12. Naznaku da uplatom garantnog iznosa učesnik u postupku prihvata uslove iz javnog oglasa

13. Naznaku da učesnik u postupku javnog nadmetanja kome je dato na korišćenje zemljište, u slučaju odustanka od zaključenja ugovora gubi pravo na povraćaj garantnog iznosa i eventualno uplaćenog jednokratnog iznosa,

14. Naznaku da će se javno nadmetanje smatrati uspelim ukoliko se na oglas prijavi samo jedan ponuđač ukoliko ponudi jednokratni iznos koji nije manji od početnog iznosa

15. Odredbu da se nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće uzimati u razmatranje

16. Odredbu da se neće razmatrati prijave podnosilaca koji imaju neizmirene obaveze po osnovu izvornih lokalnih prihoda

17. Odredbu da će se u slučaju odustanka od zaključenja ugovora na korišćenje od strane najpovoljnijeg ponuđača, zaključenje ugovora o korišćenju ponuditi prvom sledećem najpovoljnijem ponuđaču koji je učestvovao u javnom nadmetanju

18. Napomenu da sva priložena dokumentacija može biti u originalu ili overenoj fotokopiji

19. Druge uslove kojima se utvrđuju prava i obaveze učesnika

Član 8

Uz prijavu na javni oglas, podnosioci su u obavezi da prilože sledeću dokumentaciju:

1. Podatke o podnosiocu prijave

- za pravna lica naziv i sedište, izvod iz registra izdat od strane organa nadležnog za registraciju pravnog lica, u originalu ili overenoj fotokopiji ne stariji od 6 meseci, punomoćje za lice koje zastupa podnosioca prijave, PIB i matični broj

- za preduzetnike ime i prezime, adresa, izvod iz registra izdat od strane organa nadležnog za registraciju, u originalu ili overenoj fotokopiji ne stariji od 6 meseci, broj lične karte, JMBG, naziv radnje, PIB i matični broj, a u slučaju da preduzetnika zastupa punomoćnik overeno punomoćje za lice koje zastupa podnosioca prijave

- za fizička lica ime, prezime, adresu, broj lične karte, JMBG, a u slučaju da fizičko lice zastupa punomoćnik, overeno punomoćje za lice koje zastupa podnosioca prijave

2. Podatke o zemljištu koje se daje na korišćenje za postavljanje montažnih garaža sa rednim brojem iz oglasa

3. Dokaz da podnosilac prijave nema dugovanja po osnovu izvornih prihoda grada Pančeva

4. Dokaz o uplati garantnog iznosa

Član 9

Visina prihoda za korišćenje zemljišta za postavljanje montažnih garaža utvrđuje se po jednom garažnom mestu, u zavisnosti od zone u kojoj je montažna garaža postavljena i to:

PRVA ZONA: obuhvata prostor obuhvaćen ulicama: Moše Pijade, od reke Tamiš do ulice Svetog Save, a od Moše Pijade do Braće Jovanovića, Braće Jovanovića od Svetog Save do Ružine, Ružina od Braće Jovanovića do Oslobođenja, Oslobođenja od Ružine do Miloša Trebinjca, Miloša Trebinjca od Oslobođenja do 6. oktobra, 6. Oktobra od Miloša Trebinjca do Žarka Fogoraša, Žarka Fogoraša od 6. Oktobra do Žarka Zrenjanina, Žarka Zrenjanina od Žarka Fogoraša do Milorada Bate Mihailovića, Milorada Bate Mihailovića od Žarka Zrenjanina do reke Tamiš, rekom Tamiš od Milorada Bate Mihailovića do mosta, površina obuhvaćena ulicama Dimitrija Tucovića od železničke pruge do Knićaninove, Knićaninova od Dimitrija Tucovića do pruge i prugom od Knićaninove do Dimitrija Tucovića (tj. do nadvožnjaka).

DRUGA ZONA: obuhvata prostor unutar Beovoza, Prvomajskom do reke Tamiš, prevodnica, rekom Tamiš od prevodnice do železničkog mosta, izuzev teritorije obuhvaćene prvom zonom, kao i parcele koje se nalaze na magistralnom, regionalnom ili lokalnom putu na teritoriji grada Pančeva, izuzev teritorije koja pripada prvoj zoni.

TREĆA ZONA: obuhvata teritoriju grada Pančeva u granicama GUP-a, izuzev teritorije obuhvaćene prvom i drugom zonom.

Za zemljište koje se nalaze na uglu i pripadaju različitim zonama smatraće se da pripadaju onoj zoni za koju je utvrđen veći prihod od korišćenja po jednom garažnom mestu.

Član 10

Garantni iznos za učešće u postupku nadmetanja za korišćenje zemljišta za postavljanje garaža iznosi za:

I

zona: 5.000

dinara,

II

zona: 4.000

dinara,

III

zona: 3.000

dinara,

Početni jednokratni iznos u cilju sticanja prava na zaključivanje ugovora o korišćenju zemljišta radi postavljanja garaže iznosi 5.000 dinara.

Član 11

Mesečni prihod od korišćenja zemljišta za postavljanje montažne garaže po garažnom mestu, po zonama iznosi:

Zona

Cena/dinara

Prva

958,00

Druga

766,00

Treća

574,00

Član 12

Visina mesečnog prihoda od korišćenja zemljišta utvrđenog članom 11. ove odluke može se menjati jedanput godišnje u postupku utvrđivanja budžeta grada Pančeva za narednu godinu.

Izuzetno, visina mesečnog prihoda od korišćenja zemljišta može se izmeniti u slučaju donošenja, odnosno izmene zakona ili drugog propisa kojim se uređuju izvorni prihodi jedinice lokalne samouprave.

Sredstva ostvarena od korišćenja zemljišta za postavljanje montažnih garaža predstavljaju prihod budžeta grada Pančeva.

Član 13

Postupak za davanje na korišćenja zemljišta putem javnog nadmetanja sprovodi Komisija za sprovođenje postupka davanja na korišćenje zemljišta za postavljanje montažnih garaža (u daljem tekstu Komisija) koju imenuje Nadzorni odbor JP "Direkcija".

Komisija ima predsednika, zamenika predsednika, dva člana i njihove zamenike.

Predsednika i jednog člana i njihove zamenike imenuje Nadzorni odbor JP "Direkcija", a jednog člana i njegovog zamenika imenuje Gradonačelnik grada Pančeva iz redova zaposlenih u Gradskoj upravi.

Komisija nakon sprovedenog postupka javnog nadmetanja za davanje na korišćenje zemljišta, donosi Odluku o davanju na korišćenje zemljišta za postavljanje montažne garaže.

Član 14

Pre započinjanja javnog nadmetanja, Komisija:

- Utvrđuje da li je oglašavanje javnog nadmetanja obavljeno u skladu sa ovom odlukom,

- Konstatuje koliko je zainteresovanih lica prisutno na javnom nadmetanju, i proverava da li su ista uplatila garantni iznos čija je visina navedena u oglasu i

- Proverava da li su prijave blagovremene i potpune, odnosno da li sadrže sve elemente predviđene članom 8 odluke.

Neblagovremene I nepotpune prijave Komisija neće uzeti u razmatranje.

Član 15

Ako su ispunjeni uslovi iz prethodnog člana, predsednik Komisije objavljuje da se može započeti sa javnim nadmetanjem.

Predsednik Komisije objavljuje početni jednokratni iznos i poziva učesnike javnog nadmetanja da uzmu učešće u javnom nadmetanju.

Učesnik javnog nadmetanja dužan je da jasno i glasno kaže koji jednokratni iznos nudi.

Predsednik Komisije pita tri puta da li neko daje više od najvećeg ponuđenog jednokratnog iznosa i konstatuje posle trećeg poziva, koji je najveći ponuđeni jednokratni iznos, kao i ime učesnika u javnom nadmetanju.

Član 16

Komisija vodi zapisnik o javnom nadmetanju. Učesnik javnog nadmetanja koji je ponudio najveći jednokratni iznos dužan je da odmah, na poziv predsednika Komisije potpiše izjavu da je ponudio najveći jednokratni iznos, sa naznakom visine tog iznosa.

Predsednik Komisije zatim, objavljuje da je javno nadmetanje završeno.

Član 17

Odluka o davanju na korišćenje zemljišta objavljuje se neposredno nakon javnog nadmetanja, usmeno učesnicima na javnom nadmetanju i pismeno na oglasnoj tabli JP "Direkcija" u roku od 3 dana, od dana održavanja nadmetanja.

Na odluku Komisije učesnik u postupku javnog nadmetanja može uložiti prigovor Gradskom veću grada Pančeva u roku od 3 dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli JP "Direkcija".

Odluka Gradskog veća grada Pančeva doneta po prigovoru je konačna i objavljuje se na oglasnoj tabli grada Pančeva, u roku od 3 dana od dana donošenja.

Član 18

Korisnik kome je u postupku javnog nadmetanja dato na korišćenje zemljište, dužan je da u roku od 8 dana od dana konačnosti odluke iz prethodnog člana, zaključi sa JP "Direkcija", ugovor o korišćenju.

Ukoliko korisnik ne postupi u skladu sa prethodnim stavom, gubi pravo na zaključenje ugovora o korišćenja zemljišta, a pravo na zaključenje ugovora o korišćenju zemljišta ponudiće se prvom sledećem najpovoljnijem ponuđaču koji je učestvovao u javnom nadmetanju.

Član 19

Učesnik u postupku javnog nadmetanja, koji je je stekao pravo na zaključenje ugovora o korišćenju zemljišta, dužan je da pre potpisivanja ugovora uplati izlicitirani jednokratni iznos i JP "Direkcija" dostavi dokaz o izvršenoj uplati, a u suprotnom smatra se da je odustao od zaključenja ugovora.

Učesniku u postupku javnog nadmetanja, nakon zaključenja ugovora o korišćenju zemljišta, vraća se uplaćeni garantni iznos bez kamate, u roku od 8 dana od dana zaključenja ugovora.

Učesnik u postupku javnog nadmetanja, koji je odustao od zaključenja ugovora o korišćenju zemljišta, nema pravo na povraćaj garantnog iznosa i eventualno uplaćenog jednokratnog iznosa.

Član 20

Ugovor o korišćenju zemljišta zaključen sa JP "Direkcija" treba obavezno da sadrži:

1. podatke o ugovornim stranama,

2. podatke iz Plana o zemljištu koje je predmet korišćenja

3. podatke o tehničkim karakteristikama i površini garaže koja se može postaviti na zemljištu,

4. rok zaključenja ugovora o korišćenju zemljišta, koji ne može biti duži od 5 godina, visinu prihoda od korišćenja zemljišta, načinu plaćanja i odredbu da će se visina prihoda usklađivati na način predviđen ovom odlukom,

5. obavezu korisnika da garažu ukloni, bez prava na naknadu, najkasnije u roku od 8 dana po isteku ugovora, i da po uklanjanju garaže uredi zemljište i isto dovede u prvobitno stanje,

6. odredbu da će se u slučaju da garaža ne bude uklonjena od strane korisnika i zemljište ne bude dovedeno u prvobitno stanje, to učiniti prinudnim putem, na teret korisnika.

7. odredbu da se pravo korišćenja zemljišta pravnim poslovima ne može preneti na drugo lice, što je osnov za raskid ugovora,

8. zabranu obavljanja delatnosti u garaži u toku trajanja ugovora, što je osnov za raskid ugovora,

9. obavezu korisnika da redovno plaća mesečnu obavezu za korišćenje, a ukoliko ovu obavezu ne izvrši najmanje 3 meseca uzastopno ili 3 meseca tokom trajanja ugovora, to će biti osnov za raskid ugovora,

10. uslove za raskid ugovora: kada postavljenu garažu koristi neovlašćeno lice, kada je to neophodno zbog izmene režima saobraćaja, kada je to neophodno radi realizacije radova na rekonstrukciji, održavanju ili postavljanju komunalnih objekata,

11. druge uslove za raskid ugovora u slučaju neispunjenja preuzetih obaveza po ugovoru.

Ugovor u ime korisnika sa zakupcem zaključuje direktor JP "Direkcija".

Član 21

Izuzetno, bez javnog oglasa zemljište se može dati na korišćenje neposrednom pogodbom:

1. Organima Republike Srbije, AP Vojvodine i grada Pančevo, kao i drugim pravnim licima čiji je osnivač Republika Srbija, AP Vojvodina, grad Pančevo, ako garažu treba da postave u cilju ostvarivanja svoje delatnosti.

2. Zakonskim naslednicima korisnika na osnovu pravosnažnih rešenja o nasleđivanju usled smrti korisnika i to samo na preostalo vreme korišćenja zemljišta utvrđeno ugovorom koji je zaključio raniji korisnik sa JP "Direkcija" Pančevo.

3. Korisnicima, koji su redovno izmirivali ugovorne obaveze, a koji su podneli zahtev za produženje ugovora o korišćenja, najranije tri meseca, a najkasnije mesec dana pre isteka ugovora o korišćenju, može se produžiti trajanje ugovora, za period od narednih 5 (pet) godina.

4. Korisnicima čije se montažne garaže moraju ukloniti usled privođenja zemljišta planiranoj nameni, ukoliko nemaju neizmirenih ugovornih obaveza prema JP "Direkcija" po osnovu korišćenja zemljišta, na period do isteka roka na koji je ugovor zaključen, za odgovarajuću slobodnu lokaciju u skladu sa planom.

5. Korisnicima čije se montažne garaže uklanjaju usled izmene Plana, ukoliko nemaju neizmirenih ugovornih obaveza prema JP "Direkcija" po osnovu korišćenja zemljišta, na drugu odgovarajuću lokaciju u skladu sa Planom, na period do isteka roka na koji je ugovor zaključen.

6. U slučaju zamene garaža po zaključenim ugovorima o korišćenju između korisnika, ukoliko korisnici nemaju neizmirenih ugovornih obaveza prema JP "Direkcija" po osnovu korišćenja zemljišta, do isteka roka na koji su ugovori zaključeni

7. Licima koji kupuju stan na teritoriji grada Pančeva, ukoliko su ugovori o korišćenju zaključeni sa korisnicima koji prodaju stan, u roku od 3 meseca od dana zaključenja ugovora o kupoprodaji stana, na period od 5 godina.

Odluku o davanju na korišćenje zemljišta neposrednom pogodbom u slučajevima iz prethodnog stava donosi Nadzorni odbor JP "Direkcija".

Na osnovu odluke iz stava 2. ovog člana korisnik kome je dato na korišćenje zemljište sa JP "Direkcija" zaključuje ugovor o korišćenju zemljišta, koji sadrži sve elemente predviđene članom 20. ove odluke.

IV PRAVA I OBAVEZE U VEZI POSTAVLJANJA I UKLANJANJA GARAŽA

Član 22

JP "Direkcija" je dužna da vodi evidenciju o zaključenim ugovorima o korišćenju zemljišta radi postavljanja garaža, i stara se o njihovom sprovođenju (prati realizaciju naplate, opominje korisnike u slučajevima da su u docnji sa naplatom, blagovremeno obaveštava korisnike o isteku ugovora i sl.).

JP "Direkcija" je u obavezi da Sekretarijatu za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Pančeva radi evidencije dostavi zaključene ugovore o korišćenju zemljišta.

Ukoliko ugovor o korišćenju zemljišta istekne, a korisnik u propisanom roku ne ukloni garažu iz stava 1. ovog člana, JP "Direkcija" je dužna da o tome obavesti Sekretarijat za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Pančeva.

Član 23

Obavezu po osnovu ugovora korisnik plaća od dana zaključenja ugovora o korišćenju.

Član 24

Ukoliko Korisnik zemljišta ne postavi garažu, na zemljištu predviđeno Planom, u roku od 90 dana od dana zaključenja ugovora o korišćenju, isti se raskida.

Član 25

Pravo korišćenja zemljišta korisnik ne može preneti na drugo lice, osim u slučajevima predviđenim članom 21.ove odluke.

V NADZOR

Član 26

Nadzor nad primenom odredaba ove odluke vrši Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalna policija Gradske uprave grada Pančeva.

U vršenju inspekcijskog nadzora komunalni inspektor ovlašćen je da rešenjem naredi korisniku zemljišta, odnosno vlasniku garaže uklanjanje garaže:

Kada je garaža postavljena bez zaključenog ugovora sa JP "Direkcija" Pančevo

Kada je garaža postavljena ili se koristi suprotno uslovima ugovorom zaključenim sa JP "Direkcija" Pančevo,

Kada je garaža postavljena na zemljištu koje nije određeno Planom za privremeno postavljanje montažnih garaža,

Kada postavljenu garažu koristi neovlašćeno lice,

Kada je to neophodno zbog izmene režima saobraćaja,

Kada je to neophodno radi realizacije radova na rekonstrukciji, održavanju ili postavljanju objekata komunalne infrastrukture, kao i iz drugih opravdanih razloga.

Rešenjem inspektora naređuje se uklanjanje garaža i u slučaju raskida ugovora o korišćenju.

Ukoliko u roku određenom u rešenju iz stava 2. ovog člana, korisnik zemljišta, odnosno vlasnik garaže, ne ukloni garažu, uklanjanje će se izvršiti prinudnim putem o trošku korisnika, odnosno, o trošku vlasnika bespravno postavljene garaže.

VI KAZNENE ODREDBE

Član 27

Novčanom kaznom u iznosu od 20.000,00 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice koje je vlasnik garaže ako je:

1. garažu postavilo bez zaključenog ugovora sa JP "Direkcija", odnosno ako je garažu postavilo na zemljištu koje nije određeno Planom za privremeno postavljanje montažnih garaža;

2. garažu postavila ili koristi garažu suprotno uslovima određenim ugovorom zaključenim sa JP "Direkcija";

3. garažu postavilo ili koristi suprotno uslovima određenim Planom za privremeno postavljanje montažnih garaža ;

4. Ne ukloni garažu sa javne površine po isteku roka važnosti ugovora o zakupu zemljišta i ne postupi po rešenju nadležne inspekcije.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se i odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 dinara.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se preduzetnik koji je vlasnik garaže novčanom kaznom u iznosu od 20.000,00 dinara.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se fizičko lice koji je vlasnik garaže novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 dinara.

VII PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 28

Plan iz člana 2. ove odluke donosi Skupština grada Pančeva, na predlog JP "Direkcija" i nadležnog sekretarijata Gradske uprave u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 29

Lica koja koriste deo javne površine za postavljanje garaže na osnovu faktura koje im ispostavlja JP "Direkcija", mogu da zaključe ugovor o korišćenju zemljišta za postavljanje montažnih garaža ukoliko je zemljište za postavljanje montažne garaže predviđene Planom.

Korisnici zemljišta iz prethodnog stava, dužni su da zahtev za zaključenje ugovora dostave najkasnije u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, uz obavezu da prilože dokaz o uplati svih fakturisanih obaveza, kao i dokaz o uplati jednokratnog iznosa u zavisnosti od zone u kojoj je montažna garaža postavljena i to :

Za I zonu 10.000,00 dinara

Za II zonu 7.500,00 dinara

Za III zonu 5.000,00 dinara

U slučaju da korisnici iz stava 1 ovog člana ne podnesu u roku iz stava 2.ovog člana zahtev za zaključenje ugovora, odnosno, ukoliko ne postupe na način predviđen stavom 2 ovog člana JP "Direkcija" će Sekretarijatu za inspekcijske poslove dostaviti zahtev za uklanjanje montažnih garaža, o trošku korisnika.

Član 30

Korisnici koji koriste zemljište za postavljanje montažnih garaža na osnovu ugovora zaključenih sa JP "Direkcija" koji su istekli, mogu da zaključe ugovore o korišćenju sa JP "Direkcija" prema uslovima iz ove odluke, uz obavezu da prilože dokaz o uplati svih fakturisanih obaveza, ukoliko zahtev za zaključenje ugovora dostave u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Korisnici koji koriste zemljište za postavljanje montažnih garaža na osnovu ugovora zaključenih sa JP "Direkcija" na neodređeno vreme, mogu da zaključe ugovore o korišćenju sa JP "Direkcija" prema uslovima iz ove odluke, uz obavezu da prilože dokaz o uplati svih fakturisanih obaveza, ukoliko zahtev za zaključenje ugovora dostave u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

U slučaju da korisnici zemljišta ne postupe na način predviđen stavom 1 i 2 ovog člana, JP "Direkcija" će otkazati ugovore i Sekretarijatu za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Pančeva dostaviti zahtev za uklanjanje montažnih garaža, o trošku korisnika.

Član 31

Danom stupanja na snagu ove odluke, prestaje da važi Odluka o privremenom ustupanju neizgrađenog, javnog, građevinskog zemljišta za privremeno postavljanje montažnih garaža ("Sl. list opštine Pančevo", br. 2/05, 19/05 - dr. odluka, 27/05 - dr. odluka, 29/06, 14/07,19/07, i "Službeni list grada Pančeva", br.16/08, 26/09, 25/10, 4/13, 13/13, 21/13, 24/13 i 6/2014).

Član 32

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".

 

Samostalni član Odluke o izmeni
Odluke o davanju na korišćenje zemljišta za privremeno postavljanje montažnih garaža

("Sl. list grada Pančeva", br. 38/2015)

II

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva", a primenjivaće se od 01. januara 2016. godine.