ODLUKA
O UKIDANJU USTANOVE "GITARIJADA" ZAJEČAR

("Sl. list grada Zaječara", br. 1/2016)

Član 1

Ukida se Ustanova "Gitarijada" Zaječar (u daljem tekstu: Ustanova), zbog nepostojanja zakonskih uslova za obavljanje njene delatnosti, i to: potrebe za delatnošću ustanove mogu da se zadovolje na racionalniji i ekonomičniji način.

Ustanova "Gitarijada" Zaječar je osnovana Odlukom o osnivanju Skupštine grada Zaječara, I broj: 011-88 od 12.12.2013. godine.

Osnivač Ustanove "Gitarijada" Zaječar je Grad Zaječar.

Član 2

Prava, obaveze i odgovornosti i sredstva Ustanove koja čine: pokretna i nepokretna imovina i novčana sredstva, preuzima Grad Zaječar.

Član 3

Na osnovu ove odluke sprovešće se postupak redovne likvidacije, u skladu sa zakonom.

Za likvidacionog upravnika, koji će sprovesti postupak redovne likvidacije Ustanove, određuje se Perislav Ducić, dosadašnji direktor Ustanova "Gitarijada" Zaječar. Naknada za rad likvidacionog upravnika određuje se u mesečnom neto iznosu od 20.000,00 dinara.

O visini troškova likvidacionog upravnika, u sprovođenju postupka likvidacije, odlučuje posebnim rešenjem Gradsko veće grada Zaječara, a po podnetom zahtevu.

Član 4

Prijave potraživanja dostavljaju se na adresu za prijem pošte: Ustanova "Gitarijada" Zaječar - u likvidaciji, Zaječar, Svetozara Markovića br. 19.

Pozivaju se poverioci da prijave svoja potraživanja prema ustanovi najkasnije u roku od 90 dana od dana objavljivanja oglasa o pokretanju postupka likvidacije u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Upozoravaju se poverioci da će im potraživanja biti prekludirana ako ih ne prijave najkasnije u roku od 30 dana od poslednjeg dana objavljivanja oglasa o likvidaciji.

Likvidacija ustanove počinje danom registracije odluke o likvidaciji i objavljivanjem oglasa o pokretanju likvidacije, u skladu sa zakonom o registraciji.

Likvidacioni upravnik će svim poznatim poveriocima uputiti i pisano obaveštenje o pokretanju likvidacije ustanove, najkasnije u roku od 15 dana od dana početka likvidacije.

Sve prispele prijave potraživanja, kao i potraživanja poznatih poverilaca ustanova će evidentirati u listu prijavljenih potraživanja i sačiniti listu priznatih i osporenih potraživanja.

Ako poverilac čije je potraživanje osporeno ne pokrene postupak pred nadležnim sudom u roku od 15 dana od dana prijema obaveštenja o osporavanju potraživanja i u istom roku o tome pisanim putem ne obavesti Ustanovu, to potraživanje se smatra prekludiranim.

Od dana registracije ove Odluke ustanova ne može preduzimati nove poslove, već samo poslove vezane za sprovođenje likvidacije koji obuhvataju: unovčenje imovine, naplatu potraživanja, isplatu poverilaca i druge nužne poslove.

Pozivaju se svi dužnici ustanove da izmire svoje obaveze prema ustanovi.

Likvidacioni upravnik će odmah, a najkasnije u roku od 15 dana od dana donošenja ove odluke, podneti Privrednom sudu u Zaječaru ovu odluku uz registracionu prijavu pokretanja postupka likvidacije, radi registracije likvidacije ustanove u Registar.

Likvidacioni upravnik će u roku od 30 dana od početka likvidacije sastaviti početni likvidacioni bilans kao vanredni finansijski izveštaj u skladu sa propisima kojima se uređuju računovodstvo i revizija.

Likvidacioni upravnik će najranije 90 dana, a najkasnije 120 dana od dana početka likvidacije, sastaviti početni likvidacioni izveštaj, a nakon donošenja odluke nadležnog organa o usvajanju istog, preduzeti potrebne radnje za registraciju početnog likvidacionog izveštaja u skladu sa Zakonom o registraciji.

Član 5

Za sve što nije propisano ovom Odlukom, primenjivaće se odgovarajuće odredbe zakona.

Član 6

Stupanjem na snagu ove Odluke, prestaju da važe opšta akta Ustanove "Gitarijada" Zaječar i prestaje mandat direktoru, upravnom odboru i nadzornom odboru Ustanove "Gitarijada" Zaječar.

Član 7

Stupanjem na snagu ove Odluke, prestaje radni odnos svih zaposlenih lica u Ustanovi, kao i lica angažovanih po drugim osnovima (privremeni i povremeni poslovi, ugovor o delu, ugovor o stručnom osposobljavanju i usavršavanju, dopunski rad i drugo).

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Zaječara".