PRAVILNIK

O KRITERIJUMIMA ZA UTVRĐIVANJE VISINE NAKNADE ZA KORIŠĆENJE LOKACIJE ZA POSTAVLJANJE KIOSKA NA JAVNOJ POVRŠINI NA TERITORIJI GRADA NIŠA

("Sl. list grada Niša", br. 6/2016)

Član 1

Ovim pravilnikom utvrđuju se kriterijumi za utvrđivanje visine naknade za korišćenje lokacije za postavljanje kioska na javnoj površini i garantni iznos za učešće na javnom nadmetanju.

Član 2

Visina naknade za korišćenje lokacije za postavljanje kioska na javnoj površini utvrđuje se na osnovu sledećih kriterijuma:

- delovi teritorije, odnosno zone u kojima se nalaze kiosci;

- površina kioska;

- važeća tarifa za utvrđivanje komunalne takse za zauzeće javnih površina;

- analiza i upoređenja sa naknadama u drugim gradovima i opštinama;

- opšti tržišni pokazatelji.

Na osnovu kriterijuma iz prethodnog stava, Uprava nadležna za poslove finansija predlaže Gradskom veću Grada Niša početni iznos naknade za korišćenje lokacije za postavljanje kioska.

Visina naknade usklađuje se počev od 2017. godine sa indeksom potrošačkih cena prema zvanično objavljenim podacima Republičkog organa za poslove statistike za prethodnu godinu.

Član 3

Delovi teritorije, odnosno zone u kojima se nalaze kiosci, utvrđeni su Odlukom o lokalnim komunalnim taksama.

Član 4

Garantni iznos naknade za učešće na javnom nadmetanju utvrđuje se u visini od 50% od početnog iznosa naknade na godišnjem nivou.

Član 5

Stupanjem na snagu ovog Pravilnika prestaje da važi Pravilnik o kriterijumima i merilima za utvrđivanje visine naknade za ustupanje lokacija radi postavljanja kioska, broj: 06-15/2001-4, od 01.06.2001. godine.

Član 6

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".