REŠENJE

O DAVANJU SAGLASNOSTI NA UPUTSTVO O POSTUPANJU KOMISIJE PO REKLAMACIJAMA OD STRANE KORISNIKA USLUGA PARKIRANJA KOJE JE DONEO NADZORNI ODBOR JAVNOG PREDUZEĆA "POSLOVNI CENTAR" KRUŠEVAC SA UPUTSTVOM O POSTUPKU IZDAVANJA NALOGA ZA PLAĆANJE KARTE ZA PERIOD OD 24 ČASA OD MOMENTA IZDAVANJA I POSTUPANJA KOMISIJE PO REKLAMACIJI OD STRANE KORISNIKA

("Sl. list grada Kruševca", br. 8/2015)

I - Daje se saglasnost na Uputstvo o postupanju Komisije po reklamacijama od strane korisnika usluga parkiranja koje je doneo Nadzorni odbor Javnog preduzeća "Poslovni centar" Kruševac, broj 3874 od 17.09.2015. godine.

II - Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kruševca".

* * *

Na osnovu čl. 25. Odluke o osnivanju Javnog preduzeća "Poslovni centar" ("Službeni list grada Kruševca", br. 5/13 - prečišćen tekst), čl. 37. Statuta "Poslovnog centra", čl. 3, 4, 6. Odluke o parkiralištima ("Službeni list opštine Kruševac", br. 9/97, 1/02, 8/06 "Službeni list grada Kruševca" br. 14/08, 15/08, 1/09 - Prečišćen tekst, 12/09, 8/12), Odluke o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim komunalnim taksama ("Službeni list grada Kruševca", br. 3/15), Nadzorni odbor "Poslovnog centra" Kruševac JP doneo je

UPUTSTVO
O POSTUPKU IZDAVANJA NALOGA ZA PLAĆANJE KARTE ZA PERIOD OD 24 ČASA OD MOMENTA IZDAVANJA I POSTUPANJA KOMISIJE PO REKLAMACIJI OD STRANE KORISNIKA

Član 1

Ovim Uputstvom se određuje postupak prijema i postupanja po reklamacijama korisnika usluga parkiranja, kojima je određeno plaćanje izdatih naloga za plaćanje karte za period od 24 časa od momenta izdavanja zbog zauzeća obeleženog parkirališta, organ koji razmatra i odlučuje po prigovorima.

Član 2

Za parkiranje motornih vozila na obeleženim parkiralištima u gradu Kruševcu plaća se naknada po času zadržavanja u visini određenoj važećim Rešenjem o utvrđivanju cena parking usluga. Naknada se plaća u roku od 3 minuta od postavljanja vozila (zauzeća obeleženog parking mesta i isteka vremena zaustavljanja) na osnovu čl. 7. stav 1. tačka 71. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ("Službeni glasnik RS" br. 41/2009, 53/2010, 101/2011). Po isteku propisanog vremena, ukoliko naknada nije plaćena, izdaje se nalog za plaćanje karte za period od 24 časa od momenta izdavanja (u daljem tekstu: karta).

Član 3

Korisnik usluge koji ima razlog za reklamaciju na izdati nalog za plaćanje karte iz člana 2. ovog Uputstva popunjava i predaje zahtev na propisanom obrascu u Info centru Službi parkirališta "Poslovnog centra". Po prijemu i zavođenju zahteva, Služba parkirališta zahtev dostavlja Komisiji koja odlučuje po reklamacijama korisnika.

Podnosilac zahteva se obaveštava o odluci Komisije.

Član 4

Razlozi za oslobođenje korisnika od plaćanja naloga za plaćanje karte za period od 24 časa od momenta izdavanja su:

1. ukoliko korisnik pruži dokaz da je uredno uputio SMS poruku ili popunio parking kartu, ali je napravio grešku u zoni parkiranja, registarskoj oznaci, sa zakašnjenjem uplatio dnevnu kartu i slično;

2. Ukoliko je kontrolor naplate parkiranja napravio grešku prilikom izdavanja naloga za plaćanje karte;

3. Ukoliko je došlo da prekida u radu operatera - provajdera, koji je onemogućio blagovremeno registrovanje izvršene uplate;

4. Ukoliko je došlo do tehničkih problema u radu informacionog sistema Službe parkirališta, koji je onemogućio blagovremeno registrovanje izvršene uplate;

5. Ukoliko korisnik plaća uslugu parkiranja nekim od vidova mesečnog plaćanja, a produženje mesečnog plaćanja nije blagovremeno izvršeno ili registrovano iz opravdanih razloga. Komisija u jednoj kalendarskoj godini po ovom osnovu korisniku usluga može usvojiti zahtev najviše tri puta.

Član 5

Komisija koja odlučuje po reklamacijama donosi:

- Odluku o oslobođenju korisnika plaćanja naloga za plaćanje karte za period od 24 časa od momenta izdavanja ukoliko postoje opravdani razlozi za oslobađanje.

- Odluku o oslobođenju od plaćanja naloga za plaćanje karte za period od 24 časa od momenta izdavanja, uz izdavanje naloga za uplatu dnevne karte, ukoliko je navedeni nalog korisniku izdat prvi put.

Komisija može odobriti korisniku uplatu mesečne takse za korišćenje parkiranja unapred za više meseci, kao i pravnim licima i preduzetnicima koji nemaju sedište u zoni naplate parkiranja plaćanje mesečne karte za parkiranje u svim zonama.

Član 6

Komisija za odlučivanje po izjavljenim prigovorima ima predsednika i dva člana, koji imaju imenovane zamenike iz reda zaposlenih u "Poslovnom centru".

Komisiju za odlučivanje po reklamacijama imenuje direktor preduzeća.

Član 7

Ovo Uputstvo stupa na snagu danom dobijanja saglasnosti Gradskog veća grada Kruševca.