REŠENJE
O UTVRĐIVANJU EKONOMSKE CENE PROGRAMA VASPITANJA I OBRAZOVANJA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA ČIJI JE OSNIVAČ GRAD BEOGRAD ZA 2016. GODINU

("Sl. list grada Beograda", br. 93/2015)

I

Ovim rešenjem utvrđuje se ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd za 2016. godinu.

II

Ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd utvrđuje se u iznosu od 27.136 dinara mesečno po detetu.

Strukturu ekonomske cene iz stava 1. ove tačke čine:

Ukupni rashodi na godišnjem nivou za predškolske ustanove

Prosečan broj upisane dece

Prosečna prisutnost dece

Godišnja cena po detetu

10.108.921.384

49.226

30.605

325.632

 

Rashodi na mesečnom nivou

Iznos

Zarade zaposlenih i drugi rashodi za zaposlene

 

Rashodi za zaposlene

18.821

Troškovi poslovanja

 

Stalni troškovi (troškovi električne energije, grejanja, komunalne usluge, troškovi osiguranja imovine i lica, drugi stalni troškovi)

3.295

Usluge po ugovoru (administrativne usluge, kompjuterske usluge, usluge obrazovanja, izdaci za stručne ispite, usluge informisanja, usluge za domaćinstvo i ugostiteljstvo i ostale opšte i stručne usluge)

419

Specijalizovane usluge (usluge obrazovanja, kulture i sporta, medicinske usluge, kontrola namirnica i zdravstveni pregledi zaposlenih i ostale specijalizovane usluge)

134

Tekuće popravke i održavanje objekata i opreme

403

Materijal (troškovi namirnica za pripremanje obroka za ishranu dece, troškovi održavanja higijene kancelarijski materijal, radna odeća i obuća za zaposlene, didaktika, medicinski materijal potrošni materijal za rad sa decom, alat, inventar, materijal za saobraćaj i drugi materijal)

3.584

Ostali rashodi (registracija vozila, obavezne republičke, opštinske i sudske takse, naknade za socijalnu zaštitu, naknada štete i drugi rashodi)

480

Mesečna cena po detetu

27.136

Dnevna ekonomska cena po detetu utvrđuje se deljenjem mesečne ekonomske cene po detetu iz stava 1. ove tačke sa brojem radnih dana u mesecu.

III

Učešće korisnika usluga u ekonomskoj ceni po detetu iznosi 20%, odnosno za celodnevne oblike rada u trajanju od 11 časova utvrđuje se u iznosu od 5.427 dinara mesečno po detetu.

Učešće korisnika usluga u ekonomskoj ceni po detetu za celodnevne oblike rada u trajanju od 11 časova - program pripreme za školu utvrđuje se u iznosu od 3.698 dinara mesečno po detetu.

IV

Danom početka primene ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad Beograd ("Službeni list Grada Beograda", br. 104/14 i 20/15).

V

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Beograda", a primenjivaće se narednog dana od dana objavljivanja.