PRAVILNIK

O NAČINU I POSTUPKU PRENOSA NEUTROŠENIH BUDŽETSKIH SREDSTAVA NA RAČUN IZVRŠENJA BUDŽETA GRADA JAGODINA

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 22/2015)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuje način i postupak vraćanja neutrošenih sredstava na račun izvršenja budžeta grada Jagodina, koja su indirektnim korisnicima budžetskih sredstava preneta do isteka fiskalne godine, a nisu utrošena u toj fiskalnoj godini, odnosno zaključno sa 31.12.2015. godine.

Obaveza prenosa neutrošenih sredstava iz stava 1. ovog člana odnosi se na indirektne korisnike budžetskih sredstava iz Odluke o budžetu grada Jagodina za 2015. godinu ("Službeni glasnik grada Jagodina", br. 15/2014, 11/2015 i 17/2015).

Član 2

Povraćaj neutrošenih sredstava iz člana 1. ovog pravilnika, vrše indirektni korisnici budžetskih sredstava do isteka fiskalne godine, zaključno sa 31. decembrom, na račun - Izvršenje budžeta grada Jagodina, broj: 840-9640-17.

Iznos neutrošenih sredstava za povraćaj iz člana 1. iskazuje se na Obrascu SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava.

Indirektni korisnici budžetskih sredstava grada Jagodina odgovorni su za istinitost i tačnost iskazanih podataka u Obrascu SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava.

Član 3

Indirektni korisnici budžetskih sredstava dostavljaju nadležnom direktnom korisniku specifikaciju vraćenih budžetskih sredstava, koja su im preneta na podračun za redovnu delatnost prema razdelima, odnosno glavama, odnosno funkcijama, na Obrascu SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava, najkasnije do 10. januara naredne fiskalne godine.

Obrazac SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava, koji je propisan Pravilnikom, čini njegov sastavni deo.

Član 4

Odredbe ovog pravilnika primenjuju se i na korisnike budžetskih sredstava, koji su neutrošena sredstva preneli do isteka fiskalne godine, a koji nakon isteka fiskalne godine nisu u sistemu konsolidovanog računa trezora grada Jagodina.

Član 5

Ovaj pravilnik će se objaviti u "Službenom glasniku grada Jagodina", a primenjuje se od decembra 2015. godine.

Napomene

Obrazac SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava, koji je sastavni deo ovog pravilnika, nije objavljen u "Sl. glasniku grada Jagodina", br. 22/2015.