ODLUKA

O POSEBNIM USLOVIMA ZA OBJEKTE U POSTUPKU OZAKONJENJA

("Sl. list grada Kruševca", br. 9/2015)

Član 1

Ovom Odlukom bliže se propisuju uslovi u pogledu visine, namene i spratnosti objekta i njihove usaglašenosti sa važećim planskim dokumentima, odstupanja od istih, a koji su izgrađeni ili rekonstruisani bez građevinske dozvole do 27.11.2015. godine, odnosno do dana stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju objekata ("Sl. glasnik RS", br. 96/15).

Član 2

Predmet ozakonjenja mogu biti objekti za koje se, pored namene utvrđene važećim planskim dokumentima višeg i nižeg reda (Prostorni plan grada Kruševca, Generalni plan grada Kruševca, plan Generalne Regulacije, plan Detaljne Regulacije, Urbanistički Projekat i Detaljni i Regulacioni plan koji važi u delu regulacije) utvrdi da je njihova postojeća namena u okviru planom definisanih kompatibilnosti.

Član 3

Ozakonjeni mogu biti i objekti za koje se popisom utvrdi da njihova spratnost i maksimalna visina odstupa od propisane spratnosti definisane važećim planskim dokumentom, pa se takvi objektu mogu ozakoniti u trenutno zatečenoj spratnosti i visini.

Član 4

Grupaciju objekata koji su predmet ozakonjenja, definisanih članom 3 ove odluke, grupisati i proglasiti stečenom urbanističkom obavezom i kao takve, prilikom izrade nove i izmene postojeće planske dokumentacije, uvesti ih u pravila uređenja i građenja.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Kruševca".