ODLUKA
O UTVRĐIVANJU PROGRAMA STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA I USAVRŠAVANJA ZAPOSLENIH U GRADSKOJ UPRAVI GRADA SUBOTICE ZA 2016. GODINU

("Sl. list grada Subotice", br. 6/2016 i 7/2016 - ispr.)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se Program stručnog osposobljavanja i usavršavanja zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Subotice (u daljem tekstu: Program) za 2016. godinu.

Član 2

Program iz člana 1. ove odluke čini njen sastavni deo.

Član 3

Za realizaciju Programa iz člana 1. ove odluke, sredstva su obezbeđena u budžetu Grada Subotice za 2016. godinu.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotice".

 

PROGRAM
STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA I USAVRŠAVANJA ZAPOSLENIH U GRADSKOJ UPRAVI GRADA SUBOTICE ZA 2016. GODINU

UVOD

Članom 11. stav 1. Aneksa Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe ("Službeni glasnik RS", br. 50/16) predviđeno je da je pravo i dužnost zaposlenog da se u toku rada stručno osposobljava i usavršava za rad. Član 11. stav 2. napred navedenog aneksa predviđa da je rukovodilac dužan da sačini Program stručnog osposobljavanja i usavršavanja zaposlenih u skladu sa Finansijskim planom i u okviru sredstava obezbeđenih iz budžeta.

Član 6. stav 2. Pravilnika o stručnom osposobljavanju i usavršavanju zaposlenih ("Službeni list Grada Subotice", br. 40/13) predviđa da Program donosi načelnik Gradske uprave, do kraja januara tekuće godine, u skladu sa finansijskim planom funkcije pod kojom su planirana sredstva za stručno usavršavanje i osposobljavanje a u okviru sredstava obezbeđenih u budžetu Grada Subotice.

Sredstva za stručno osposobljavanje i usavršavanje zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Subotice predviđena su u budžetu Grada Subotice za 2016. godinu Plan za korišćenje aproprijacija - Finansijski plan rashodi Gradske uprave za 2016. godinu na ekonomskoj klasifikaciji 423300 - usluge obrazovanja i usavršavanja zaposlenih, u iznosu od 1.600.000,00 dinara.

Stručno osposobljavanje i usavršavanje zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Subotice vršiće se tokom čitave 2016. godine u skladu sa raspoloživim sredstvima.

Za 2016. godinu predviđena su sledeća osposobljavanja i usavršavanja:

1. Primena zakona koji regulišu postupanja u upravnim stvarima i kancelarijsko poslovanje;

2. Primena zakona koji regulišu oblasti iz nadležnosti Gradske uprave;

3. Obuka za rad sa kompjuterskim programima koji se koriste u Gradskoj upravi;

4. Učenje stranih jezika;

5. Učenje, kao nematernjih, jezika u službenoj upotrebi na teritoriji Grada Subotice;

6. Pisanje projekata za konkurisanje prema fondovima EU.