ODLUKA
O UTVRĐIVANJU DOZVOLJENE SPRATNOSTI OBJEKATA U POSTUPKU OZAKONJENJA OBJEKATA IZGRAĐENIH BEZ GRAĐEVINSKE DOZVOLE ODNOSNO ODOBRENJA ZA IZGRADNJU

("Sl. list grada Subotice", br. 5/2016)

Član 1

Dozvoljena spratnost objekata za sve objekte koji su na teritoriji Grada Subotice izgrađeni bez građevinske dozvole odnosno odobrenja za izgradnju, u postupku ozakonjenja objekata u skladu sa Zakonom o ozakonjenju objekata ("Službeni glasnik RS", br. 96/15) može da bude veća najviše za dva sprata od spratnosti propisane važećim planskim dokumentom, osim za objekte izgrađene u prostoru Gradskog jezgra Subotice (u daljem tekstu: Gradsko jezgro) koje je Odlukom Izvršnog veća Vojvodine proglašeno za prostorno kulturno-istorijsku celinu ("Službeni list APV", br. 25/91) i prostora na Paliću (u daljem tekstu: Palić) koji je određen Odlukom o proglašenju prostorne i kulturno istorijske celine Palića za nepokretno kulturno dobro ("Službeni list opštine Subotica", br. 1/1994).

Izuzetno od odredbe stava 1. ovog člana u Gradskom jezgru i na Paliću dozvoljeno je ozakonjenje prenamene tavana u stambeni prostor, ako se izvedenim radovima prenamene nije povećala visina objekta.

Član 2

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotice".