UREDBA
O UTVRĐIVANJU GRANIČNIH VREDNOSTI GODIŠNJE POTROŠNJE ENERGIJE NA OSNOVU KOJIH SE ODREĐUJE KOJA PRIVREDNA DRUŠTVA SU OBVEZNICI SISTEMA ENERGETSKOG MENADŽMENTA, GODIŠNJIH CILJEVA UŠTEDE ENERGIJE I OBRASCA PRIJAVE O OSTVARENOJ POTROŠNJI ENERGIJE

("Sl. glasnik RS", br. 18/2016)

Član 1

Ovom uredbom utvrđuju se granične vrednosti godišnje potrošnje energije na osnovu kojih se određuje koja privredna društva su obveznici sistema energetskog menadžmenta (u daljem tekstu: Obveznik sistema), godišnji ciljevi uštede energije, kao i obrazac prijave o ostvarenoj potrošnji primarne energije Obveznika sistema.

Član 2

Privredna društva su Obveznici sistema ukoliko na najmanje jednoj lokaciji, koja se vodi na posebnoj adresi, imaju objekte za obavljanje delatnosti čija je ostvarena godišnja potrošnja primarne energije veća od sledećih graničnih vrednosti potrošnje energije:

1) 2.500 toe (104,67 TJ ili 29,08 GWh) godišnje za privredna društva čija je pretežna delatnost u proizvodnom sektoru i koja obavljaju delatnosti navedene u Sektoru A-F Uredbe o Klasifikaciji delatnosti ("Službeni glasnik RS", broj 54/10);

2) 1.000 toe (41,87 TJ ili 11,63 GWh) godišnje za privredna društva čija je pretežna delatnost u sektoru trgovine i usluga i koja obavljaju delatnosti navedene u Sektoru G-N i P-S Uredbe o Klasifikaciji delatnosti.

Privredna društva čija je pretežna delatnost u proizvodnom sektoru, koja ne spadaju u Obveznike sistema iz stava 1. tačka 1) ovog člana su Obveznici sistema ukoliko im je godišnja potrošnja primarne energije u svim objektima koje poseduju u zbiru veća od 1.000 toe (41,87 TJ ili 11,63 GWh).

U smislu ove uredbe lokaciju čine svi objekti za obavljanje delatnosti Obveznika sistema koji se nalaze na istoj adresi, a čija godišnja potrošnja primarne energije u zbiru prelazi granične vrednosti propisane potrošnje energije.

Član 3

Godišnji cilj uštede energije za Obveznike sistema iz člana 2. ove uredbe za tekuću kalendarsku godinu iznosi 1% od ostvarene potrošnje primarne energije u prethodnoj kalendarskoj godini.

Obveznici sistema iz člana 2. stav 1. ove uredbe ostvaruju cilj uštede energije iz stava 1. ovog člana posebno na nivou svake lokacije.

Godišnji cilj uštede energije za Obveznike sistema iz člana 2. ove uredbe ne obuhvata potrošnju energije prevoznih sredstava.

Član 4

Godišnji cilj uštede energije za organe državne uprave, druge organe Republike Srbije i organe autonomne pokrajine kao Obveznike sistema u objektima za koje ti organi plaćaju troškove energije za tekuću kalendarsku godinu iznosi 1% od potrošnje primarne energije ostvarene u prethodnoj kalendarskoj godini.

U objekte iz stava 1. ovog člana spadaju objekti čija je površina pojedinačno veća od 2.000 m², i to: službene zgrade, poslovne prostorije i drugi objekti za koje troškove energije plaćaju organi iz stava 1. ovog člana.

U slučaju da su održavanje i investiciono-tehnički poslovi na objektima iz stava 1. ovog člana povereni posebnom organu ili organizaciji Republike Srbije, odnosno autonomne pokrajine, taj organ, odnosno organizacija postaje Obveznik sistema i ostvaruje godišnji cilj uštede energije iz stava 1. ovog člana u objektima čije održavanje i investiciono-tehnički poslovi su mu povereni.

Član 5

Godišnji cilj uštede energije za ustanove koje obavljaju delatnosti u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, zdravstvene zaštite i drugim oblastima u skladu sa zakonom kao Obveznike sistema u objektima za koje te ustanove plaćaju troškove energije, za tekuću kalendarsku godinu iznosi 1% od ostvarene potrošnje primarne energije u prethodnoj kalendarskoj godini.

U objekte iz stava 1. ovog člana spadaju objekti u javnoj svojini koji na najmanje jednoj lokaciji troše više od 1.000 toe energije godišnje.

Godišnji cilj uštede energije za preduzeća kao javne službe koje obavljaju delatnosti u oblasti: PTT saobraćaja, energetike, puteva, komunalnih usluga i drugim oblastima u skladu sa zakonom kao Obveznike sistema u objektima za koje ta preduzeća plaćaju troškove energije, za tekuću kalendarsku godinu iznosi 1% od ostvarene potrošnje primarne energije u prethodnoj kalendarskoj godini.

U objekte iz stava 3. ovog člana spadaju objekti u javnoj svojini koji na najmanje jednoj lokaciji troše više od 2.500 toe energije godišnje.

Ustanove iz stava 1. ovog člana i preduzeća iz stava 3. ovog člana ostvaruju propisani godišnji cilj uštede energije posebno na nivou svake lokacije.

Član 6

Godišnji cilj uštede energije za jedinice lokalne samouprave sa više od 20000 stanovnika kao Obveznike sistema u objektima za koje jedinica lokalne samouprave plaća troškove energije, za tekuću kalendarsku godinu iznosi 1% od ostvarene potrošnje primarne energije u prethodnoj kalendarskoj godini.

U objekte iz stava 1. ovog člana spadaju: službene zgrade, poslovne prostorije, objekti u javnoj svojini koje koriste ustanove ili druge javne službe osnovane od strane jedinice lokalne samouprave, izuzev objekata koje koriste javne službe osnovane od strane jedinice lokalne samouprave iz člana 5. ove uredbe i drugi objekti za koje troškove energije plaća jedinica lokalne samouprave.

Član 7

Obveznici sistema iz čl. 4. i 6. ove uredbe računaju ostvarenu potrošnju primarne energije u prethodnoj kalendarskoj godini u odnosu na koju se određuje cilj uštede energije tako što u obzir uzimaju normalizovanu potrošnju primarne energije za grejanje u skladu sa pravilnikom kojim se uređuje obrazac godišnjeg izveštaja o ostvarivanju ciljeva uštede energije.

Član 8

Ukoliko Obveznik sistema u jednoj kalendarskoj godini ostvari uštedu energije veću od one koja je propisana ovom uredbom, ona mu se srazmerno obračunava kao ušteda u narednih pet godina.

Član 9

Privredna društva koja ostvare godišnju potrošnju primarne energije veću od granične potrošnje iz člana 2. ove uredbe su Obveznici sistema.

Obveznici sistema iz stava 1. ovog člana podnose ministarstvu nadležnom za poslove energetike (u daljem tekstu: Ministarstvo) prijavu o ostvarenoj godišnjoj potrošnji primarne energije na Obrascu 1 - Prijava o godišnjoj potrošnji primarne energije, koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo. Prijava se podnosi u roku od 60 dana od dana donošenja ove uredbe za prethodnu kalendarsku godinu u skladu sa zakonom kojim se uređuje efikasno korišćenje energije.

Obveznici sistema iz člana 2. stav 1. ove uredbe podnose Ministarstvu jednu prijavu o godišnjoj potrošnji primarne energije u kojoj iskazuju ostvarenu godišnju potrošnju primarne energije za svaku pojedinačnu lokaciju.

Član 10

Obveznik sistema iz člana 2. stav 1. tačka 1) ove uredbe prikazuje proračun godišnje potrošnje primarne energije na Obrascu 2 - Proračun godišnje potrošnje primarne energije za privredna društva čija je pretežna delatnost u proizvodnom sektoru, koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Obveznik sistema iz člana 2. stav 1. tačka 2) i člana 2. stav 2. ove uredbe prikazuje proračun godišnje potrošnje primarne energije na Obrascu 3 - Proračun godišnje potrošnje primarne energije za privredna društva čija je pretežna delatnost u sektoru trgovine i usluga, koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Popunjen Obrazac 2. i Obrazac 3. Obveznik sistema dostavlja Ministarstvu zajedno sa prijavom iz člana 9. stav 2. ove uredbe.

Prilikom proračuna godišnje potrošnje primarne energije koriste se konverzioni faktori iz Priloga - Tabela konverzionih faktora, koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Član 11

Ministarstvo postupa sa prijavama iz člana 9. stav 2. ove uredbe i obrascima iz člana 10. st. 1. i 2. ove uredbe u skladu sa propisima kojima se uređuje poverljivost podataka.

Član 12

Obrazac 1, Obrazac 2, Obrazac 3. i Prilog u elektronskoj formi objavljuju se na internet stranici Ministarstva.

Član 13

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", osim odredaba čl. 4-6. koje se primenjuju od 1. januara 2017. godine.

 

Obrazac 1.

 

Naziv i adresa

(ne popunjava se)

 

ministarstva nadležnog za poslove energetike

Datum obrade

 

 

Datum odobrenja

 

 

PRIJAVA O GODIŠNJOJ POTROŠNJI PRIMARNE ENERGIJE

1. Podaci o privrednom društvu:

Poslovno ime (naziv pod kojim privredno društvo posluje)

 

Sedište (adresa)

 

Matični broj

 

PIB

 

Šifra i naziv pretežne delatnosti

 

 

 

 

 

Šifra okruga, matični broj opštine/grada i matični broj naselja

Okrug:


Opština/grad:

Naselje:

Telefon

 

Faks

 

Lice ovlašćeno za zastupanje

Ime i prezime:

Poslovi koje obavlja:

Pravni osnov za zastupanje:

Ukupna godišnja potrošnja primarne energije (ktoe)*

 

*Dobija se sabiranjem godišnje potrošnje primarne energije koju ostvare sve lokacije navedene u tabeli pod tačkom 2. ovog obrasca.

2. Lokacije privrednog društva koje, pojedinačno, imaju godišnju potrošnju primarne energije veću od graničnih vrednosti definisanih članom 2. Uredbe o utvrđivanju graničnih vrednosti godišnje potrošnje energije na osnovu kojih se određuje koja privredna društva su obveznici sistema energetskog menadžmenta, godišnjih ciljeva uštede energije i obrasca prijave o ostvarenoj potrošnji energije

Lokacija redni broj 1*

Naziv lokacije

 

Adresa

 

Šifra i naziv pretežne delatnosti

 

 

 

 

 

Šifra okruga, matični broj opštine/grada i matični broj naselja

Okrug:


Opština/grad:

Naselje:

Ukupna godišnja potrošnja primarne energije (ktoe)

 

* Dodati potreban broj tabela da se upišu podaci za sve lokacije privrednog društva.

3. Podaci o kontakt osobi privrednog društva

Ime i prezime

 

Organizaciona jedinica

 

Poslovi koje obavlja

 

Adresa

 

Telefon

 

Faks

 

Elektronska adresa

 

 

Broj:
Mesto/Datum:

 

 

Potpis lica ovlašćenog za zastupanje

 

_________________________________________

 

 

Obrazac 2.

 

Naziv i adresa

(ne popunjava se)

 

ministarstva nadležnog za poslove energetike

Datum obrade

 

 

Datum odobrenja

 

 

PRORAČUN GODIŠNJE POTROŠNJE PRIMARNE ENERGIJE ZA PRIVREDNA DRUŠTVA ČIJA JE PRETEŽNA DELATNOST U PROIZVODNOM SEKTORU

Na osnovu člana 10. stav 1. Uredbe o utvrđivanju graničnih vrednosti godišnje potrošnje energije na osnovu kojih se određuje koja privredna društva su obveznici sistema energetskog menadžmenta, godišnjih ciljeva uštede energije i obrasca prijave o ostvarenoj potrošnji energije, dostavljamo proračun godišnje potrošnje primarne energije po lokacijama za __________ godinu za

___________________________________________________________________________________________
(Poslovno ime privrednog društva)

Tabela 1.
Ukupna godišnja potrošnja primarne energije po lokacijama

Redni broj lokacije*

Naziv lokacije

Ukupna godišnja potrošnja primarne energije (ktoe)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Dodati potreban broj redova da se upišu podaci za sve lokacije privrednog društva.

 

_______________________________________

 

 

Tabela 2.1.*
Proračun ostvarene potrošnje energije po lokacijama

Potrošnja energije za lokaciju _________________(redni broj i naziv lokacije)

Vrsta energije

Jedinica

Podaci za _____ godinu

Energija na ulazu

Prodata energija

Energija koja nije potrošena (zalihe)

Ukupna energija neto

Finalna energija
(toe)

Primarna energija
(toe)

Konvertor u finalnu energiju

Konvertor u primarnu energiju

A

B

C

D=A-(B+C)

E=D*G

F=D*H

G

H

Gorivo

Lignit

t

 

 

 

 

 

 

0,1797

0,1797

Sušeni lignit

t

 

 

 

 

 

 

0,4204

0,4204

Mrki ugalj

t

 

 

 

 

 

 

0,3819

0,3819

Kameni ugalj

t

 

 

 

 

 

 

0,6425

0,6425

Koks

t

 

 

 

 

 

 

0,6998

0,6998

Visokopećni gas

1000 m3

 

 

 

 

 

 

0,1006

0,1006

Rafinerijski gas

1000 m3

 

 

 

 

 

 

0,8825

0,8825

Benzin

1000 L

 

 

 

 

 

 

0,7462

0,7462

Kerozin

1000 L

 

 

 

 

 

 

0,8216

0,8216

Evrodizel

1000 L

 

 

 

 

 

 

0,8627

0,8627

Ulje za loženje lako

t

 

 

 

 

 

 

0,9721

0,9721

Ulje za loženje srednje (mazut)

t

 

 

 

 

 

 

0,9829

0,9829

Naftni koks

t

 

 

 

 

 

 

0,7500

0,7500

Tečni naftni gas

t

 

 

 

 

 

 

1,1068

1,1068

Prirodni gas

1000 m3

 

 

 

 

 

 

0,7963

0,7963

Biogas

1000 m3

 

 

 

 

 

 

0,4299

0,4299

Ogrevno drvo

t

 

 

 

 

 

 

0,2269

0,2269

Drvni ostatak (pelet, briket i sl.)

t

 

 

 

 

 

 

0,4060

0,4060

Drveni ugalj

t

 

 

 

 

 

 

0,4543

0,4543

Ljuska suncokreta

t

 

 

 

 

 

 

0,4180

0,4180

Slama

t

 

 

 

 

 

 

0,3463

0,3463

Biomasa 1

t

 

 

 

 

 

 

 

 

Biomasa 2

t

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostalo 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostalo 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Međuzbir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toplotna energija

Kupljena

Para

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,1344

Topla voda

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,1344

Sopstvena proizvodnja

Solarna energija

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Geotermalna energija

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Ostalo 1

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Ostalo 2

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

 

Međuzbir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Električna energija

Kupljena

EPS snabdevanje

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,2150

Ostali snabdevači

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,2150

Sopstvena proizvodnja

Solarna energija

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Geotermalna energija

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Energija vetra

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,8600

Ostalo 1

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Ostalo 2

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

 

Međuzbir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UKUPNO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Za svaku lokaciju privrednog društva popunjava se posebna tabela (2.1, 2.2, 2.3. i itd.)

Broj:

 

Potpis lica ovlašćenog za zastupanje

Mesto/datum:

 

 

 

 

___________________________________

 

 

Obrazac 3.

 

Naziv i adresa

(ne popunjava se)

 

ministarstva nadležnog za poslove energetike

Datum obrade

 

 

Datum odobrenja

 

 

PRORAČUN GODIŠNJE POTROŠNJE PRIMARNE ENERGIJE ZA PRIVREDNA DRUŠTVA ČIJA JE PRETEŽNA DELATNOST U SEKTORU TRGOVINE I USLUGA

Na osnovu člana 10. stav 2. Uredbe o utvrđivanju graničnih vrednosti godišnje potrošnje energije na osnovu kojih se određuje koja privredna društva su obveznici sistema energetskog menadžmenta, godišnjih ciljeva uštede energije i obrasca prijave o ostvarenoj potrošnji energije, dostavljamo proračun godišnje potrošnje primarne energije po lokacijama za __________ godinu za

______________________________________________________________________________________
(Poslovno ime privrednog društva)

Tabela 1.
Ukupna godišnja potrošnja primarne energije po lokacijama

Redni broj lokacije*

Naziv lokacije

Ukupna godišnja potrošnja primarne energije (ktoe)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Dodati potreban broj redova da se upišu podaci za sve lokacije privrednog društva.

Tabela 2.1.*
Podaci o objektu na lokaciji ___________________(redni broj i naziv lokacije)

Redni broj i naziv objekta na lokaciji

 

 

Vlasnik objekta

(    ) 1. Vlasništvo privrednog društva

(    ) 2. Zakup/Iznajmljivanje

Održavanje objekta

(    ) 1. Sopstveno održavanje

(    ) 2. Angažovanje specijalizovane firme za održavanje objekta

Namena

(    ) 1. Kancelarija

(    ) 2. Lokali za komercijalne ili uslužne poslove

(    ) 3. Hoteli, restorani, izložbene hale

(    ) 4. Biblioteka, laboratorija, koncertna, sportska, ili višenamenska sala

(    ) 5. Ostalo (                       )

Površina objekta

(    ) m2

*Dodati potreban broj tabela u zavisnosti od broja objekata i broja lokacija

Tabela 3.1.*
Proračun ostvarene potrošnje energije po lokacijama

Potrošnja energije za lokaciju _________________ (redni broj i naziv lokacije)

Vrsta energije

Jedinica

Podaci za _____ godinu

Energija na ulazu

Prodata energija

Energija koja nije potrošena (zalihe)

Ukupna energija neto

Finalna energija
(toe)

Primarna energija
(toe)

Konvertor u finalnu energiju

Konvertor u primarnu energiju

A

B

C

D=A-(B+C)

E=D*G

F=D*H

G

H

Gorivo

Lignit

t

 

 

 

 

 

 

0,1797

0,1797

Sušeni lignit

t

 

 

 

 

 

 

0,4204

0,4204

Mrki ugalj

t

 

 

 

 

 

 

0,3819

0,3819

Kameni ugalj

t

 

 

 

 

 

 

0,6425

0,6425

Koks

t

 

 

 

 

 

 

0,6998

0,6998

Visokopećni gas

1000 m3

 

 

 

 

 

 

0,1006

0,1006

Rafinerijski gas

1000 m3

 

 

 

 

 

 

0,8825

0,8825

Benzin

1000 L

 

 

 

 

 

 

0,7462

0,7462

Kerozin

1000 L

 

 

 

 

 

 

0,8216

0,8216

Evrodizel

1000 L

 

 

 

 

 

 

0,8627

0,8627

Ulje za loženje lako

t

 

 

 

 

 

 

0,9721

0,9721

Ulje za loženje srednje (mazut)

t

 

 

 

 

 

 

0,9829

0,9829

Naftni koks

t

 

 

 

 

 

 

0,7500

0,7500

Tečni naftni gas

t

 

 

 

 

 

 

1,1068

1,1068

Prirodni gas

1000 m3

 

 

 

 

 

 

0,7963

0,7963

Biogas

1000 m3

 

 

 

 

 

 

0,4299

0,4299

Ogrevno drvo

t

 

 

 

 

 

 

0,2269

0,2269

Drvni ostatak (pelet, briket i sl.)

t

 

 

 

 

 

 

0,4060

0,4060

Drveni ugalj

t

 

 

 

 

 

 

0,4543

0,4543

Ljuska suncokreta

t

 

 

 

 

 

 

0,4180

0,4180

Slama

t

 

 

 

 

 

 

0,3463

0,3463

Biomasa 1

t

 

 

 

 

 

 

 

 

Biomasa 2

t

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostalo 1

0

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostalo 2

0

 

 

 

 

 

 

 

 

Međuzbir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toplotna energija

Kupljena

Para

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,1344

Topla voda

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,1344

Sopstvena proizvodnja

Solarna energija

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Geotermalna energija

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Ostalo 1

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Ostalo 2

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

 

Međuzbir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Električna energija

Kupljena

EPS snabdevanje

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,2150

Ostali snabdevači

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,2150

Sopstvena proizvodnja

Solarna energija

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Geotermalna energija

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Energija vetra

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,8600

Ostalo 1

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

Ostalo 2

1000 kWh

 

 

 

 

 

 

0,0860

0,0860

 

Međuzbir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UKUPNO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Za svaku lokaciju privrednog društva popunjava se posebna tabela (3.1, 3.2, 3.3. i itd.)

Broj:

 

Potpis lica ovlašćenog za zastupanje

Mesto/Datum:

 

______________________________

 

 

Prilog

 

TABELA KONVERZIONIH FAKTORA

 

Vrsta energije

Energenti/Energija

Jedinica

Gustina

Finalna energija (MJ/jedinici)

Finalna energija
(kWh/jedinici)

Finalna energija
(toe/jedinici)

Primarna energija
(toe/jedinici)

A

B=A/3,6

C=B/11630

D=C/efikasnost

Gorivo

Lignit

t

1,35 t/m3

7.523

2.090

0,1797

0,1797

Sušeni lignit

t

1,35 t/m3

17.600

4.889

0,4204

0,4204

Mrki ugalj

t

1,55 t/m3

15.988

4.441

0,3819

0,3819

Kameni ugalj

t

1,35 t/m3

26.900

7.472

0,6425

0,6425

Koks

t

0,50 t/m3

29.300

8.139

0,6998

0,6998

Visokopećni gas

1000 m3

1,25 kg/m3

4.212

1.170

0,1006

0,1006

Rafinerijski gas

1000 m3

 

36.950

10.264

0,8825

0,8825

Benzin

1000 L

0,71 t/Kl

31.240

8.678

0,7462

0,7462

Kerozin

1000 L

0,80 t/Kl

34.400

9.556

0,8216

0,8216

Evro dizel

1000 L

0,86 t/Kl

36.120

10.033

0,8627

0,8627

Ulje za loženje lako

t

0,97 t/m3

40.700

11.306

0,9721

0,9721

Ulje za loženje srednje (mazut)

t

0,95 t/m3

41.150

11.431

0,9829

0,9829

Naftni koks

t

0,98 t/m3

31.400

8.722

0,7500

0,7500

Tečni naftni gas

t

0,50 t/m3

46.340

12.872

1,1068

1,1068

Prirodni gas

1000 m3

0,68 kg/m3

33.338

9.261

0,7963

0,7963

Biogas

1000 m3

1,22 kg/m3

18.000

5.000

0,4299

0,4299

Ogrevno drvo

t

0,40 t/m3

9.500

2.639

0,2269

0,2269

Drvni ostatak (pelet, briket i sl.)

t

 

17.000

4.722

0,4060

0,4060

Drveni ugalj

t

0,60 t/m3

19.020

5.283

0,4543

0,4543

Ljuska suncokreta

t

0,10 t/m3

17.500

4.861

0,4180

0,4180

Slama

t

0,17 t/m3

14.500

4.028

0,3463

0,3463

Biomasa 1

t

 

 

 

 

 

Biomasa 2

t

 

 

 

 

 

Ostalo 1

 

 

 

 

 

 

Ostalo 2

 

 

 

 

 

 

Toplotna energija

Kupljena

Para

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,1344

Topla voda

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,1344

Sopstvena proizvodnja

Solarna energija

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,0860

Geotermalna energija

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,0860

Ostalo 1

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,0860

Ostalo 2

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,0860

Električna energija

Kupljena

EPS snabdevanje

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,2150

Ostali snabdevači

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,2150

Sopstvena proizvodnja

Solarna energija

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,0860

Geotermalna energija

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,0860

Energija vetra

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,0860

Ostalo 1

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,0860

Ostalo 2

1000kWh

-

3.600

1.000

0,0860

0,0860