PROGRAM

KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UNAPREĐENJA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA NA TERITORIJI GRADA LOZNICE U 2016. GODINI

("Sl. list Grada Loznice", br. 13/2015)

1. Programom korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice u 2016. godini, predviđena su ukupna sredstva u iznosu od 18.000.000,00 dinara.

2. Za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice u 2016. godini, predviđena su sredstva u iznosu od 9.000.000,00 dinara i to za:

- tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 3.000.000,00 dinara, i to za:

• izradu projektne dokumentacije i postavljanje video nadzora na važnijim raskrsnicama u gradu (uključujući nabavku računarske i softverske opreme i sl.), kao i za njihovo umrežavanje na centralno mesto u prostorijama Policijske stanice Loznica - saobraćajne policije i u prostorijama JP "Grad" iz Loznice, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 3.000.000,00 dinara,

- naučno - istraživački rad u oblasti bezbednosti saobraćaja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 800.000,00 dinara, i to za izradu:

• Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice za period od 2016. do 2020. godine i Akcionog plana za sprovođenje predmetne Strategije, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 800.000,00 dinara,

- preventivno - promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 2.000.000,00 dinara, i to za:

• vođenje odgovarajućih kampanja za unapređenje bezbednosti saobraćaja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 900.000,00 dinara;

• nabavku adekvatne opreme (svetlo-odbojnih prsluka i narukvica, "stopka", opreme za školske saobraćajne patrole, bezbednosnih sedišta za decu, kaciga za motocikliste, rotacionih svetala za traktoriste, setova prednjih i zadnjih svetala za bicikle i sl.), gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 900.000,00 dinara,

• rad školskih saobraćajnih patrola, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 200.000,00 dinara,

- unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 3.200.000,00 dinara, i to za:

• predavanja, prezentacije, tribine, javne časove i sl, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 300.000,00 dinara,

• seminare, savetovanja i sl, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 300.000,00 dinara,

• vršnjačku edukaciju, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 400.000,00 dinara,

• održavanje predstava (organizacija, angažovanje glumaca, nabavka kostima, rekvizita i sl.), gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 400.000,00 dinara,

• nabavku odgovarajućih publikacija / priručnika za decu, vaspitače, učitelje, nastavnike, stručne literature i sl, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 600.000,00 dinara,

• uređenje poligona u zonama osnovnih škola, a za adekvatnu obuku učesnika u saobraćaju, odnosno za unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece školskog uzrasta, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 1.000.000,00 dinara,

• stručno usavršavanje članova Saveta, kroz prisustvovanje stručnim seminarima, savetovanjima, predavanjima i sl, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 200.000,00 dinara.

3. Za popravljanje stanja saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Loznice, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 9.000.000,00 dinara, a predviđeni su sledeći infrastrukturni radovi:

- obeležavanje "zona škola", u gradskom i vangradskom području Loznice, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 500.000,00 dinara, i to za:

• izradu projekta saobraćajne signalizacije za obeležavanje "zona škola" na teritoriji grada Loznice,

• obeležavanje "zona škola" horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom,

• postavljanje tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja,

• postavljanje posebnih tehničkih sredstava - zaštitne ograde, stubići i sl,

• postavljanje adekvatnih merača brzine / uređaja za upozoravanje vozača o prekoračenju dozvoljene brzine;

- za izradu projekta svetlosne saobraćajne signalizacije (planirane) i postavljanje nove svetlosne saobraćajne signalizacije, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 6.000.000,00 dinara, i to za:

• planiranu svetlosnu saobraćajnu signalizaciju za:

♦ raskrsnicu ulica Slobodana Penezića i Banjske;

♦ raskrsnicu ulica Patrijarha Pavla i Vojvode Putnika;

♦ raskrsnicu ulica Marka Radulovića i Vojvode Putnika.

- održavanje postojeće svetlosne saobraćajne signalizacije i njihovo dovođenje u potpuno ispravno i upotrebljivo stanje, gde su za ove namene predviđena sredstva u iznosu od 2.500.000,00 dinara.

4. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 2. ovog Programa / tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima - izrada projektne dokumentacije, postavljanje video nadzora na važnijim raskrsnicama u gradu i dr, je JP "Grad" iz Loznice.

5. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 3. ovog Programa / popravljanje stanja saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Loznice, je JP "Grad" iz Loznice.

6. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 2. ovog Programa / aktivnosti na unapređenju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja / uređenje poligona u zonama osnovnih škola, a za adekvatnu obuku učesnika u saobraćaju, odnosno za unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece školskog uzrasta, su osnovne škole sa teritorije grada Loznice, u saradnji sa Odeljenjem za finansije i društvene delatnosti Gradske uprave Loznice - Odsek za javne nabavke.

7. Nadležni za sprovođenje aktivnosti iz tačke 2. ovog Programa / preventivno - promotivnih aktivnosti, određenih aktivnosti na unapređenju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, kao i aktivnosti u vezi naučno - istraživačkog rada u oblasti bezbednosti saobraćaja (Strategija bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice za period od 2016. do 2020. godine i Akcionog plana za sprovođenje predmetne Strategije), je Savet za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Loznice, u saradnji sa Odeljenjem za finansije i društvene delatnosti Gradske uprave grada Loznice - Odsek za javne nabavke.

8. Program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Loznice u 2016. godini objaviti u "Službenom listu grada Loznice".

Ovaj Program dostaviti:

1. Gradonačelniku,

2. Predsedniku i članovima Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Loznice,

3. Načelniku Gradske uprave grada Loznice,

4. Zameniku načelnika Gradske uprave grada Loznice,

5. JP "Grad" iz Loznice,

6. JKP "Parking servis" iz Loznice,

7. Odeljenju za privredu Gradske uprave grada Loznice,

8. Odeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave Loznica,

9. Odeljenju za planiranje i izgradnju Gradske uprave grada Loznice,

10. Odeljenju za finansije i društvene delatnosti,

11. Arhivi x 2.