ODLUKA

O PREUZIMANJU OSNIVAČKIH PRAVA NAD KLINIČKO-BOLNIČKIM CENTROM "ZEMUN"

("Sl. glasnik RS", br. 27/2016)

Član 1

Republika Srbija preuzima od grada Beograda osnivačka prava nad Kliničko-bolničkim centrom "Zemun", (u daljem tekstu: Kliničko-bolnički centar), sa sedištem u Beogradu, Ulica Vukova 9.

Član 2

Osnivačka prava iz člana 1. ove odluke u ime Republike Srbije vrši Vlada.

Član 3

Sredstva za finansiranje Kliničko-bolničkog centra, za namene utvrđene zakonom obezbeđuju se iz budžeta Republike Srbije, doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, kao i iz drugih izvora u skladu sa zakonom.

Član 4

Kliničko-bolnički centar dostaviće Vladi na saglasnost Statut, usaglašen sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti (u daljem tekstu: Zakon).

Član 5

Do imenovanja predsednika i članova Upravnog odbora i Nadzornog odbora, u skladu sa Zakonom i Statutom Kliničko-bolničkog centra, nastavljaju sa radom članovi Upravnog odbora i Nadzornog odbora Kliničko-bolničkog centra, imenovani do dana stupanja na snagu ove odluke.

Do imenovanja direktora Kliničko-bolničkog centra u skladu sa Zakonom i Statutom Kliničko-bolničkog centra, dužnost direktora obavljaće prof. dr Dragoš Stojanović, dosadašnji direktor Kliničko-bolničkog centra.

Član 6

Direktor Kliničko-bolničkog centra podneće nadležnom organu prijavu za upis u registar promene osnivača Kliničko-bolničkog centra, i po izvršenom upisu u registar odmah će obavestiti ministarstvo nadležno za poslove zdravlja.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".