PRAVILNIK

O OBRASCU I SADRŽINI IDENTIFIKACIONE KARTICE POLJOPRIVREDNOG SAVETODAVCA, KAO I NAČINU NJENOG KORIŠĆENJA, IZDAVANJA I PONIŠTAVANJA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 13/2016)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se obrazac i sadržina identifikacione kartice, kao i način njenog korišćenja, izdavanja i poništavanja.

Član 2

Sadržina identifikacione kartice data je u obrascu Identifikaciona kartica poljoprivrednog savetodavca, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 3

Identifikaciona kartica je pravougaonog oblika, dimenzija 65 puta 95 milimetara, izrađena na hartiji debljine 120 g/m2 i zaštićena PVC providnim omotom.

Član 4

1) u gornjem levom uglu nalazi se grb Republike Srbije, a u gornjem desnom gornjem uglu - grb AP Vojvodine a na sredini, između grbova - tekst, koji glasi:

"Republika Srbija

Autonomna pokrajina Vojvodina

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo,

POLJOPRIVREDNI SAVETODAVAC";

2) ispod tog teksta, s desne strane - mesto za fotografiju poljoprivrednog savetodavca, dimenzija 25 puta 30 milimetara, preko koje se u donjem levom uglu utiskuje pečat pokrajinskog sekretarijata nadležnog za poslove poljoprivrede (u daljem tekstu Sekretarijat).

3) ispod mesta za fotografiju, jedno ispod drugog, ispisane su reči:

(1) "IME" - sa označenim mestom za upisivanje imena poljoprivrednog savetodavca;

(2) "PREZIME" - sa označenim mestom za upisivanje prezimena poljoprivrednog savetodavca;

(3) "Broj i datum rešenja o izdavanju licence" - sa označenim mestom za upisivanje broja i datuma rešenja o izdavanju licence;

(4) "Poslodavac" - sa označenim mestom za upisivanje poslovnog imena i sedišta poslodavca.

Poleđina identifikacione kartice sadrži:

1) u gornjem delu, na sredini, reč: "OBLASTI" sa označenim mestom za upisivanje oblasti u kojoj poljoprivredni savetodavac obavlja savetodavne poslove;

2) ispod toga, nalazi se tekst koji glasi:

"U vršenju savetodavnih poslova, poljoprivredni savetodavac ima prava i dužnosti utvrđene zakonom kojim se uređuje obavljanje savetodavnih i stručnih poslova u oblasti poljoprivrede.

Prilikom prestanka radnog odnosa, odnosno prestankom važenja licence karticu vratiti izdavaocu.";

3) ispod tog teksta, na levoj strani, u zagradi, upisane su reči: "datum izdavanja", iznad kojih je označeno mesto za upisivanje datuma izdavanja identifikacione kartice;

4) ispod tog teksta, na sredini, nalazi se mesto označeno za pečat organa koji izdaje identifikacionu karticu ("PSP"), a desno mesto - označeno za potpis sekretara koji je nadležan za poslove poljoprivrede, ispod kojeg je upisana reč: "sekretar";

5) ispod toga, u donjem delu levo, nalazi se mesto označeno za svojeručni potpis poljoprivrednog savetodavca ispod koga su, u zagradi, upisane reči: "svojeručni potpis".

Član 5

Poljoprivredni savetodavac je vlasnik identifikacione kartice i u vršenju savetodavnih poslova u poljoprivredi nosi je sa sobom.

Identifikaciona kartica koristi se prilikom identifikacije i dokazivanja svojstva poljoprivrednog savetodavca.

Član 6

Identifikaciona kartica izdaje se podnošenjem zahteva datog u prilogu Zahtev za izdavanje identifikacione kartice, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo (u daljem tekstu: Prilog), a koji Sekretarijatu podnosi fizičko lice koje ispunjava uslove, u skladu sa zakonom kojim se uređuje obavljanje savetodavnih i stručnih poslova u oblasti poljoprivrede.

Uz zahtev iz stava 1. ovog člana podnosi se:

1) fotokopija radne knjižice;

2) dokaz o uplaćenoj administrativnoj taksi, u skladu sa zakonom kojim se uređuju republičke administrativne takse;

3) dve fotografije veličine 25 puta 30 milimetara.

Identifikaciona kartica izdaje se, nakon provere ispunjenosti uslova, u skladu sa zakonom kojim se uređuje obavljanje savetodavnih i stručnih poslova u oblasti poljoprivrede i zakonom kojim se uređuje opšti upravni postupak.

Član 7

Poljoprivredni savetodavac koji izgubi, ošteti ili na drugi način ostane bez identifikacione kartice, bez odlaganja, oglašava identifikacionu karticu nevažećom u "Službenom listu AP Vojvodine" i Sekretarijatu podnosi zahtev, dat u Prilogu, radi izdavanja nove identifikacione kartice.

Poljoprivredni savetodavac, uz zahtev iz stava 1. ovog člana, podnosi dokaz o oglašavanju.

Član 8

U slučaju prestanka važenja licence, odnosno prestanka radnog odnosa poljoprivredni savetodavac vraća identifikacionu karticu Sekretarijatu radi njenog poništavanja, u skladu sa zakonom kojim se uređuje obavljanje savetodavnih i stručnih poslova u oblasti poljoprivrede i zakonom kojim se uređuje opšti upravni postupak.

Član 9

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu AP Vojvodine.

Obrazac

 

Identifikaciona kartica poljoprivrednog savetodavca

 

Napomene

Zahtev za izdavanje identifikacione kartice, koji je sastavni deo ovog pravilnika, nije objavljen u "Sl. listu AP Vojvodine", br. 13/2016.