ODLUKA
O UTVRĐIVANJU ORGANA GRADA VRŠCA

("Sl. list grada Vršca", br. 1/2016)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuju se nazivi organa Grada Vršca i njihovih radnih tela, u skladu sa Statutom Grada Vršca.

Član 2

Skupština opštine Vršac i sva izabrana i postavljena lica nastavljaju sa radom na postojećim funkcijama i u dosadašnjem sastavu do prestanka mandata i vrše poslove u skladu sa važećim propisima pod nazivom Skupština Grada Vršca.

Odbornici Skupštine opštine Vršac i izabrana i postavljena lica, preimenuju se u: odbornici Skupštine Grada Vršca, predsednik Skupštine Grada Vršca, zamenik predsednika Skupštine Grada Vršca, sekretar Skupštine Grada Vršca, zamenik sekretara Skupštine Grada Vršca, načelnik Gradske uprave, Gradski javni pravobranilac i Zamenik gradskog pravobranioca, do isteka mandata na koji su izabrani ili postavljeni.

Član 3

Predsednik opštine Vršac nastavlja sa radom do prestanka mandata i vrši poslove u skladu sa važećim propisima.

Predsednik opštine Vršac preimenuje se u gradonačelnik Grada Vršca.

Član 4

Opštinsko veće opštine Vršac nastavlja sa radom u dosadašnjem sastavu do prestanka mandata i vrši poslove u skladu sa važećim propisima pod nazivom Gradsko veće Grada Vršac.

Član 5

Opštinska uprava opštine Vršac nastavlja sa radom kao Gradska uprava Grada Vršca po važećim aktima, do donošenja Odluke o Gradskoj upravi, a načelnik Opštinske uprave nastavlja sa radom kao načelnik Gradske uprave, do prestanka mandata.

Ustanove koje je osnovala opština Vršac nastavljaju sa radom kao gradske ustanove, po važećim propisima, do donošenja novih propisa.

Član 6

Stalna i povremena radna tela obrazovana od strane organa opštine Vršac, a koja u svom nazivu imaju reč "opština", nastavljaju sa radom do prestanka mandata njihovom članstvu, s tim što se reč "opština" u odgovarajućem padežu u njihovom nazivu zamenjuje rečju "grad" u odgovarajućem padežu.

Član 7

Službeno glasilo Opštine Vršac preimenuje se u "Službeni list Grada Vršca".

Član 8

Odluke koje su Skupština opštine i Opštinsko veće doneli u okviru svojih nadležnosti, kao i svi drugi opšti i pojedinačni akti organa Opštine, nastavljaju da se primenjuju pod dosadašnjim nazivima.

Član 9

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u "Službenom listu Grada Vršca".