ODLUKA

O UTVRĐIVANJU ORGANA GRADA KIKINDE

("Sl. list opštine Kikinda", br. 6/2016)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuju se nazivi organa Grada Kikinde i njihovih radnih tela, u skladu sa Statutom Grada Kikinde.

Član 2

Skupština opštine Kikinde nastavlja sa radom u dosadašnjem sastavu do prestanka mandata i vrši poslove u skladu sa važećim propisima pod nazivom Skupština Grada Kikinde.

Odbornici Skupštine opštine Kikinde i izabrana i postavljena lica, preimenuju se u: odbornici Skupštine Grada Kikinde, predsednik Skupštine Grada Kikinde, zamenik predsednika Skupštine Grada Kikinde, sekretar Skupštine Grada Kikinde i zaštitnik građana Grada Kikinde.

Član 3

Predsednik opštine Kikinde nastavlja sa radom do prestanka mandata i vrši poslove u skladu sa važećim propisima.

Predsednik opštine Kikinde preimenuje se u gradonačelnik Grada Kikinde.

Član 4

Opštinsko veće opštine Kikinde nastavlja sa radom u dosadašnjem sastavu do prestanka mandata i vrši poslove u skladu sa važećim propisima pod nazivom Gradsko veće Grada Kikinde.

Član 5

Opštinska uprava opštine Kikinde nastavlja sa radom kao Gradska uprava Grada Kikinde po važećim aktima, do donošenja Odluke o Gradskoj upravi.

Član 6

Stalna i povremena radna tela obrazovana od strane organa opštine Kikinde, a koja u svom nazivu imaju reč "opština", nastavljaju sa radom do prestanka mandata njihovom članstvu, s tim što se reč "opština" u odgovarajućem padežu u njihovom nazivu zamenjuje rečju "grad" u odgovarajućem padežu.

Član 7

Službeno glasilo opštine Kikinda preimenuje se u "Službeni list Grada Kikinde".

Član 8

Odluke koje su Skupština opštine i Opštinsko veće doneli u okviru svojih nadležnosti, kao i svi drugi opšti i pojedinačni akti organa Opštine, nastavljaju da se primenjuju, pod dosadašnjim nazivima.

Član 9

Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu opštine Kikinde".