ODLUKA

O UTVRĐIVANJU CENA U OKVIRU TAKSI TARIFE PO KOJIMA SE AUTO-TAKSI PREVOZ OBAVLJA NA TERITORIJI GRADA LOZNICE

("Sl. list Grada Loznice", br. 1/2016)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se minimalne cene u okviru taksi tarife po kojima se auto-taksi prevoz obavlja na teritoriji grada Loznice.

Taksi tarifa je ukupna cena auto-taksi prevoza koja predstavlja zbir pojedinačnih cena auto-taksi usluga - i to cena: za start; za vožnju po jednom kilometru, odnosno za prevoz po pređenom jednom kilometru; za čekanje po jednom času i za prevoz ličnog prtljaga po komadu prtljaga koji se prevozi - koja se određuje u zavisnosti od doba dana (dan, noć) i od dana u nedelji (radni dan, nedelja, praznik).

Član 2

Utvrđuju se minimalne cene u okviru taksi tarife po kojima se auto-taksi prevoz obavlja na teritoriji grada Loznice u iznosu od:

Red. br.

Cena za:

Iznos
(u RSD)

1.

2.

3.

1.

Start

30,00

2.

Vožnja po 1 km

40,00

3.

Čekanje po 1 času

300,00

U cenu auto-taksi prevoza putnika uračunat je i prevoz ličnog prtljaga putnika u granicama veličine i nosivosti prostora za prtljag.

Član 3

Auto-taksi prevoznici su dužni da cenovnike svojih usluga i merne instrumente (taksimetre) usklade sa ovom odlukom.

Merni instrumenti iz stava 1. ovog člana (taksimetri) auto-taksi prevoznika ne mogu biti podešeni na cenu koja je niža od cene utvrđene u čl. 2. ove odluke.

Član 4

Inspekcijski nadzor nad sprovođenjem ove odluke vršiće Gradska uprava - Odeljenje za inspekcijske poslove - Saobraćajna inspekcija i Gradska uprava - Odeljenje komunalne policije.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".