REŠENJE

O UTVRĐIVANJU EKONOMSKE CENE LETOVANJA DECE U ODMARALIŠTU "OVČAR" U ULCINJU ZA 2016. GODINU

("Sl. list grada Čačka", br. 8/2016)

I

Ovim rešenjem utvrđuje se ekonomska cena letovanja deteta predškolskog uzrasta i učenika osnovne škole u odmaralištu "Ovčar" u Ulcinju, Republika Crna Gora za 2016. godinu.

II

Ekonomska cena letovanja deteta predškolskog uzrasta i učenika osnovne škole u odmaralištu "Ovčar" u Ulcinju utvrđuje se u iznosu 19.000,00 dinara.

III

Učešće roditelja deteta u ekonomskoj ceni letovanja za dete predškolskog uzrasta i učenika osnovne škole do završenog četvrtog razreda iznosi 11.840,00 dinara i plaća se u tri mesečne rate i to:

- prva rata u iznosu 3.946,00 dinara dospeva najkasnije deset dana pre polaska na letovanje;

- druga rata u iznosu 3.946,00 dinara dospeva najkasnije deset dana od dana povratka sa letovanja;

- treća rata u iznosu 3.946,00 dinara dospeva najkasnije u roku od 30 dana od dana povratka sa letovanja.

IV

Pravo na regresiranje troškova, odnosno na naknadu ukupnih troškova letovanja iz budžeta grada ima dete i učenik do završenog osmog razreda osnovne škole:

• dete korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć;

• dete bez roditeljskog staranja;

• dete sa smetnjama u razvoju pod uslovima propisanim Pravilnikom o uslovima i načinu letovanja dece u odmaralištu "Ovčar";

Pravo na naknadu ukupnih troškova letovanja iz budžeta grada ima učenik koji je završio osmi razred u školskoj 2015/2016. godini, nosilac "Vukove diplome", kao nagradu za odličan uspeh.

V

Roditelj plaća ekonomsku cenu letovanja u iznosu 19.000,00 dinara za letovanje učenika od petog do osmog razreda osnovne škole u sedmoj i osmoj smeni u pet jednakih mesečnih rata i to:

- prva rata u iznosu 3.800,00 dinara dospeva najkasnije deset dana pre polaska na letovanje;

- druga rata u iznosu 3.800,00 dinara najkasnije do desetog u narednom mesecu po povratku sa letovanja;

- treća, četvrta i peta rata u iznosu po 3.800,00 dinara dospevaju najkasnije do desetog u svakom narednom mesecu.

VI

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Čačka", a primenjivaće se za letovanje dece predškolskog uzrasta i učenika osnovne škole u odmaralištu "Ovčar" u Ulcinju 2016. godine.