ODLUKA
O ORGANIZACIJI RADA DOKTORA MEDICINE ZA STRUČNO UTVRĐIVANJE VREMENA I UZROKA SMRTI LICA UMRLIH VAN ZDRAVSTVENE USTANOVE NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I IZDAVANJE POTVRDE O NJIHOVOJ SMRTI

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 3/2016)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se organizacija, način rada i druga pitanja od značaja za obezbeđivanje rada doktora medicine - mrtvozornika (u daljem tekstu: mrtvozornici) za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti lica umrlih van zdravstvene ustanove na teritoriji Grada Požarevca i izdavanje potvrde o njihovoj smrti.

Član 2

Poslove stručnog utvrđivanja vremena i uzroka smrti lica umrlih van zdravstvene ustanove na teritoriji Grada Požarevca i izdavanje potvrde o njihovoj smrti, obavljaju doktori medicine koji su zaposleni na neodređeno i određeno vreme u Službi hitne medicinske pomoći - Doma zdravlja Požarevac.

Član 3

Mrtvozornici iz člana 2. ove odluke pristupiće utvrđivanju vremena i uzroka smrti lica umrlih van zdravstvene ustanove na teritoriji Grada Požarevca, po propisanom postupku i načinu pregleda umrlih lica i pravilima vršenja zdravstvene službe.

Član 4

Sredstva za pregled umrlih lica i stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti za lica umrla van zdravstvene ustanove i izdavanje potvrda o njihovoj smrti na teritoriji Grada Požarevca obezbeđuju se u budžetu Grada Požarevca.

Član 5

Za regulisanje međusobnih prava i obaveza u vezi sa obavljanjem poslova iz člana 2. ove odluke, Grad - Gradska uprava Grada Požarevca i Dom zdravlja Požarevac zaključiće se ugovor.

Visina novčane naknade za obavljanje poslova mrtvozornika, utvrđuje se rešenjem Gradskog veća Grada Požarevca.

Na osnovu potpisanog i overenog spiska Doma zdravlja Požarevac - Službe hitne medicinske pomoći, koji sadrži ime i prezime mrtvozornika i broj izdatih potvrda o smrti lica umrlih van zdravstvene ustanove na teritoriji Grada Požarevca, a koji se dostavlja Gradskoj upravi Grada Požarevca - računovodstvu, mrtvozornicima će se do 15. u mesecu za prethodni mesec iz budžeta Grada Požarevca izvršiti isplata novčane naknade iz stava 2. ovog člana.

Član 6

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o organizaciji rada doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti lica umrlih van zdravstvene ustanove na teritoriji Grada Požarevca i izdavanje potvrde o njihovoj smrti ("Službeni glasnik Grada Požarevca", br. 7/15).

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Požarevca".