ODLUKA
O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA O SARADNJI I PRIJATELJSTVU IZMEĐU GRADA BEOGRADA (REPUBLIKA SRBIJA) I GRADA BERNA (ŠVAJCARSKA KONFEDERACIJA)

("Sl. list grada Beograda", br. 51/2016)

Član 1

Potvrđuje se Sporazum o saradnji i prijateljstvu između Grada Beograda (Republika Srbija) i Grada Berna (Švajcarska konfederacija) potpisan u Beogradu 12. februara 2016. godine, kojim je obostrano izražena spremnost daljeg razvijanja i unapređenja prijateljskih odnosa dva grada.

Član 2

Sporazum iz člana 1. ove odluke predviđa unapređenje saradnje Grada Beograda i Grada Berna, imajući u vidu iskazani interes za razmenu znanja i iskustva u oblasti urbanog razvoja, ekonomije, sporta, socijalne zaštite, zaštite životne sredine, rada komunalnih službi, saradnje u oblasti društvenih delatnosti sa posebnim akcentom na oblasti kulture i obrazovanja.

Član 3

Sporazum o saradnji i prijateljstvu između Grada Beograda (Republika Srbija) i Grada Berna (Švajcarska konfederacija), konkretizovaće se kroz institucionalnu saradnju i realizaciju projekata u oblastima navedenim u Sporazumu, a sredstva za sprovođenje odluke obezbeđena su u budžetu Grada Beograda.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Beograda", a objaviće se po pribavljenoj saglasnosti Vlade Republike Srbije.