REŠENJE
O KATEGORIJAMA OSOBA SA INVALIDITETOM KOJA MOGU DA KORISTE PARKING MESTA REZERVISANA ZA VOZILA INVALIDNIH LICA

("Sl. list grada Vršca", br. 9/2016)

1.

Ovim rešenjem određuju se kategorije osoba sa invaliditetom, sa prebivalištem na teritoriji Grada Vršca, koja imaju pravo besplatnog korišćenja rezervisanih parking mesta za vozila invalidnih lica, i to:

- vojni invalidi i civilni invalidi rata od I do IV grupe invalidnosti, kao i V i VI grupe invalidnosti koji imaju oštećenje donjih ekstremiteta i ostvaruju pravo na ortopedski dodatak;

- lica koja po propisima penzijskog i invalidskog osiguranja imaju 80-100%, odnosno I, II ili III stepen telesnog oštećenja, lica koja imaju 60-100% telesnog oštećenja donjih ekstremiteta i karlice i slepa lica sa 90 ili 100% oštećenja vida;

- lica na dijalizi, koja svojim vozilima dolaze na dijalizu;

- roditelji, odnosno staraoci invalidne dece sa oštećenjima donjih ekstremiteta i karlice, slepe dece i dece sa autizmom.

2.

Licu iz tačke 1. ovog Rešenja, odnosno članu njegovog zajedničkog domaćinstva koje ima putničko vozilo u vlasništvu, Gradska uprava Grada Vršca izdaje potvrdu na osnovu koje se pribavlja jedinstvena parking karta za osobe sa invaliditetom.

3.

Donošenjem ovog Rešenja prestaje da važi Rešenje o kategorijama invalida koji mogu besplatno da koriste posebno obeležena parking mesta na javnim površinama broj 344-1/2009-IV od 22.01.2009. godine ("Službeni list Opštine Vršac", br. 1/2009).

4.

Ovo rešenje biće objavljeno u "Službenom listu Grada Vršca".