REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA REŠAVANJE U UPRAVNOM POSTUPKU U DRUGOM STEPENU

("Sl. list grada Kragujevca", br. 20/2016)

I Obrazuje se Komisija za rešavanje u upravnom postupku u drugom stepenu (u daljem tekstu: Komisija), kao stalno radno telo Gradskog veća, a koju čine predsednik Komisije i četiri člana.

II Komisija se obrazuje u sledećem sastavu:

1. Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu - predsednik Komisije;

2. Zoran Kuzmanović, dipl. pravnik - član Komisije;

3. Ljiljana Pršić, dipl. pravnik - član Komisije;

4. Ljiljana Sekulić, dipl. pravnik - član Komisije;

5. Lela Petrović, dipl. pravnik - član Komisije.

III Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavljaće Nikola Sterđević, kao sekretar Komisije, bez prava odlučivanja.

IV Nadležnost Komisije je:

- da razmatra žalbe i prigovore izjavljene na rešenja i zaključke donete u prvostepenom upravnom postupku u kome je odlučivano o pravima i obavezama građana, preduzeća i ustanova i drugih organizacija u upravnim stvarima iz nadležnosti Grada i utvrđuje predloge rešenja po istima;

- da Gradskom veću u postupku nadzora nad radom Gradskih uprava predlaže poništavanje i ukidanje akata Gradskih uprava koji nisu u saglasnosti sa zakonom, Statutom i drugim opštim aktom ili Odlukom koje donosi Skupština grada.

V Na rad i odlučivanje Komisije primenjivaće se odredbe Poslovnika o radu Gradskog veća, koje se odnose na rad i odlučivanje Gradskog veća.

VI Donošenjem ovog rešenja, prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Komisije za rešavanje u upravnom postupku u drugom stepenu ("Službeni list grada Kragujevca", br. 37/14, 6/15 i 17/15).

VII Ovo rešenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".