REŠENJE
O OBRAZOVANJU CENTRALNE KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE ŠTETE NASTALE USLED POŽARA, UDARA GROMA I DRUGIH VANREDNIH OKOLNOSTI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 22/2016)

I

Obrazuje se kao stalno radno telo Centralna komisija za utvrđivanje štete nastale usled požara, udara groma ili poplava na objektima, koji se koriste za stanovanje i drugih vanrednih okolnosti (kao što je šteta na stočnom fondu nastala od nepoznatih izvršilaca - pasa lutalica i sl.), osim onih koje su proglašene elementarnim nepogodama (u daljem tekstu: Centralna komisija).

II

Centralna komisija se obrazuje u sastavu:

1. Vitomir Nedeljković, predsednik - član Gradskog veća za lokalnu samoupravu

2. Jelena Bojović, član - načelnik Gradske uprave za poslove Gradonačelnika i Gradskog veća i

3. Dragoš Radovanović, član - načelnik Odeljenja za vanredne situacije i planiranje odbrane, Gradske uprave za poslove Gradonačelnika i Gradskog veća.

III

Za sekretara Centralne komisije određuje se Tamara Radojević, zaposlena u Gradskoj upravi za poslove Gradonačelnika i Gradskog veća, Odeljenju za vanredne situacije i planiranje odbrane, bez prava odlučivanja.

IV

Zadaci Centralne komisije su:

- da formira potkomisije od strane stručne službe organa grada, koje će na osnovu podnetih zahteva građana Kragujevca, utvrđivati obim nastale štete na terenu i izveštaje dostavljati Centralnoj Komisiji, u skladu sa Odlukom Gradskog veća broj: 400-311/09-V od 5. marta 2009. godine ("Službeni list grada Kragujevca", broj 6/09);

- da na osnovu dostavljenih i obrađenih izveštaja sa terena, od strane potkomisija, utvrdi visinu jednokratne novčane pomoći, u skladu sa navedenom Odlukom Gradskog veća.

V

Donošenjem ovog rešenja, prestaje da važi Rešenje Gradskog veća, broj: 112-1630/15-V od 7. avgusta 2015. godine.

VI

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".