ODLUKA

O PRISTUPANJU IZRADI SREDNJOROČNOG PROGRAMA UREĐIVANJA GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA NA TERITORIJI GRADA SOMBORA

("Sl. list Grada Sombora", br. 12/2016)

Član 1

Ovom Odlukom pristupa se izradi srednjoročnog programa uređivanja građevinskog zemljišta na teritoriji grada Sombora za period od tri godine (2017., 2018. i 2019. godinu).

Član 2

Nacrt srednjoročnog programa uređivanja građevinskog zemljišta na teritoriji grada Sombora, izrađuje JP "Direkcija za izgradnju grada Sombora" Sombor.

Nacrt Srednjoročnog programa uređivanja građevinskog zemljišta izrađuje se u skladu sa Pravilnikom o sadržini, postupku i načinu donošenja programa uređivanja građevinskog zemljišta ("Sl. glasnik RS", br. 27/2015).

Rok za izradu nacrta Srednjoročnog programa uređivanja građevinskog zemljišta na teritoriji grada Sombora je 02.08.2016. godine.

Član 3

Nacrt srednjoročnog program uređivanja građevinskog zemljišta na teritoriji grada Sombora objavljuje se na internet stranici grada Sombora, sa pozivom svim zainteresovanim licima da dostave komentare u roku od deset dana od dana objavljivanja.

JP "Direkcija za izgradnju grada Sombora" Sombor evidentira i razmatra primedbe i sugestije date u roku iz stava 1. ovog člana i o svakoj primedbi, odnosno sugestiji donosi izjašnjenje.

Izveštaj sa primedbama, sugestijama i izjašnjenjima po svakoj primedbi JP "Direkcija za izgradnju grada Sombora" Sombor, dostavlja Odeljenju za komunalne poslove Gradske uprave grada Sombora.

Odeljenje za komunalne poslove priprema predlog Programa i pismeni izveštaj sa detaljnim obrazloženjem mogućnosti i celishodnosti prihvatanja ili odbijanja pojedinih primedbi ili sugestija.

Član 4

Skupština grada Sombora donosi odluku o usvajanju srednjoročnog programa uređivanja građevinskog zemljišta na teritoriji grada Sombora.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Sombora".