ODLUKA

O UTVRĐIVANJU NAČINA PLAĆANJA I ODOBRAVANJU POPUSTA ZA JEDNOKRATNO PLAĆANJE CENE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI GRADA ZRENJANINA U POSTUPKU OTUĐENJA

("Sl. list Grada Zrenjanina", br. 9/2015, 13/2015, 24/2015 i 21/2016)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se način plaćanja cene građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina i odobrava popust za jednokratno plaćanje cene građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina u postupku otuđenja.

Član 2

U postupku otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina plaćanje cene građevinskog zemljišta može se izvršiti u ratama ili jednokratno.

Član 3

Plaćanje utvrđene cene građevinskog zemljišta može se odobriti u više jednakih polugodišnjih rata a najduže do pet godina.

Cena iz stava 1. ovog člana usklađuje se sa indeksom potrošačkih cena prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog zavoda za statistiku a plaćanje iste vrši se najkasnije do 15. u mesecu po isteku polugodišta.

Broj rata i period plaćanja utvrđuje se ugovorom koji zaključuju Gradonačelnik i investitor.

Član 4

Za jednokratno plaćanje cene građevinskog zemljišta može se odobriti popust do 30% od utvrđene cene građevinskog zemljišta.

Popust iz stava 1. ovog člana može se odobriti investitoru koji uplati ratu u visini od najmanje 50% od utvrđene cene građevinskog zemljišta.

Procenat popusta i uslovi plaćanja utvrđuju se ugovorom koji zaključuju Gradonačelnik i investitor.

Odredbe ovog člana odnose se i na podnosioce zahteva koji imaju pravosnažno rešenje nadležnog organa, za utvrđivanje zemljišta za redovnu upotrebu objekta, u postupku legalizacije, a kojima se otuđuje zemljište neposrednom pogodbom, u skladu sa Zakonom.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Zrenjanina".