ODLUKA

O NAČINU I DINAMICI IZMIRIVANJA OBAVEZA PREDŠKOLSKE USTANOVE "UŽICE" PREMA KORISNICIMA USLUGA

("Sl. list grada Užica", br. 22/2016)

1. Korisnicima usluga celodnevnog boravka Predškolske ustanove "Užice", iznos po osnovu utvrđene razlike između više obračunatog učešća u odnosu na učešće u ekonomskoj ceni propisano Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, u periodu od 01. jula 2013. godine do 01. juna 2015. godine, isplatiće se zaključenjem vansudskog poravnanja između Predškolske ustanove "Užice" i korisnika usluge.

2. Isplata utvrđenog iznosa u vansudskom poravnanju izvršiće se u 2 jednake rate na sledeći način:

- isplata prve rate izvršiće se do 20.10.2016. godine, a za vansudska poravnanja zaključena nakon 01.10.2016. godine u roku od 60 dana od dana zaključenja;

- isplata druge rate izvršiće se do 20. marta 2017. godine.

3. Ukoliko korisnik usluga ima neizmirene obaveze prema Predškolskoj ustanovi "Užice", dug se prebija u celini ili delom, iznosom duga koji ima Predškolska ustanova "Užice" prema korisniku usluga.

Isplata utvrđenog iznosa preostalog duga u vansudskom poravnanju iz stava 1. ove tačke, isplatiće se u rokovima iz tačke 2. ove odluke.

4. Sa korisnicima usluga koji su pokrenuli sudski postupak za ostvarivanje svojih prava po ovom osnovu, po povlačenju tužbe i odricanju od tužbenog zahteva zaključiće se vansudsko poravnanje i priznati do tada nastali troškovi sudskog postupka.

5. Sredstva za isplatu po zaključenim vansudskim poravnanjima obezbediće se u budžetu grada Užica.