REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA IZRADU GODIŠNJEG PROGRAMA ZAŠTITE, UREĐENJA I KORIŠĆENJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA U DRŽAVNOJ SVOJINI I O IMENOVANJU PREDSEDNIKA, ZAMENICE PREDSEDNIKA, ČLANOVA I SEKRETARA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 9/2016)

I

U Komisiju za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Grada Požarevca (u daljem tekstu: Komisija) imenuju se:

1. Zoran Marjanović, dipl. pravnik Odeljenja za imovinsko-pravne, komunalne poslove i saobraćaj, predsednik,

2. Janković Aleksandra iz Požarevca, zamenica predsednika,

3. Perić Boško, dipl. inženjer poljoprivrede, Odeljenje za privredu, lokalni ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Požarevca,

4. Rakić Novica, inženjer geodezije, Služba za katastar nepokretnosti, član,

5. Perić Ivan, doktor veterinarske medicine iz Požarevca, član,

6. Juzbašić Dejan, dipl. inženjer poljoprivrede iz Požarevca, član i

7. Tirnanić Ivan, dipl. inženjer saobraćaj, Odeljenje za imovinsko-pravne, komunalne poslove i saobraćaj Gradske uprave Grada Požarevca, sekretar Komisije.

Zamenica predsednika učestvuje u radu i odlučivanju Komisije, a zamenjuje predsednika u slučaju njegove odsutnosti i sprečenosti da obavlja svoju dužnost.

II

Zadatak Komisije je da izrađuje godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kojim će utvrditi vrstu i obim radova koje treba izvršiti u svakoj godini, dinamiku izvođenja radova i ulaganja sredstava, podatke koji se odnose na poljoprivredno zemljište u svojini Republike Srbije (u daljem tekstu: u državnoj svojini), i to podatke o:

1) ukupnoj površini i površini po katastarskim opštinama poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Požarevca;

2) korisnicima poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini;

3) zakupcima poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini;

3) površini poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja nije data na korišćenje;

4) ukupnoj površini poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja je planirana za davanje u zakup, kao i površine delova poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje su planirane za davanje u zakup (jedna ili više katastarskih parcela) sa brojem katastarske parcele, površinom, klasom, kulturom i

5) stanju zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

III

Organ nadležan za poslove vođenja javne evidencije o nepokretnostima dužan je da dostavi potrebne podatke Komisiji, bez naknade.

IV

Komisija je dužna da predlog godišnjeg programa iz tačke II ovog rešenja izrađuje i dostavlja Skupštini Grada Požarevca na usvajanje najkasnije do kraja tekuće godine za narednu godinu.

V

Ovo rešenje objaviti u "Službenom glasniku Grada Požarevca".