REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA REŠAVANJE PRITUŽBI NA RAD KOMUNALNIH POLICAJACA I O IMENOVANJU PREDSEDNIKA I ČLANOVA/ČLANICA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 9/2016)

I

U Komisiju za rešavanje pritužbi na rad komunalnih policajaca (u daljem tekstu: Komisija), u slučajevima kada iz pritužbe ili podataka prikupljenih u postupku kod načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije, odnosno ovlašćenog lica, proizilazi sumnja da je komunalni policajac primenom ovlašćenja iz člana 29. stav 1. Zakona o komunalnoj policiji učinio krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti i u istu se imenuju:

- Miljković Dalibor iz Požarevca, odbornik Skupštine Grada Požarevca, predsednik;

- Petrović Katarina iz Požarevca, odbornica Skupštine Grada Požarevca, članica;

- Krstić Nataša iz Požarevca, odbornica Skupštine Grada Požarevca, članica,

- Lukić Nebojša iz Požarevca, Odeljenje za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije, član i

- Svetozarević Zlatan iz Požarevca, Policijska uprava u Požarevcu, član.

II

U postupku razmatranja pritužbe Komisija je ovlašćena da od podnosioca pritužbe i drugog lica prikuplja potrebna obaveštenja i dokaze o činjenicama i okolnostima na koje se pritužba odnosi, kao i da od Gradske uprave i policije traži potrebnu pomoć i saradnju. Komisija postupak rešavanja pritužbe zaključuje dostavljanjem odgovora podnosiocu pritužbe u roku od 30 dana od dana isteka roka za vođenje postupka kod načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije Gradske uprave grada Požarevca, odnosno ovlašćenog lica.

IV

Stručne, organizacione i administrativno tehničke poslove za Komisiju obavljaće nadležno odeljenje za poslove komunalne policije Gradske uprave Grada Požarevca.

V

Naknada za rad predsedniku i članovima Komisije isplaćivaće se na isti način kao što se isplaćuje naknada za predsednika i članove stalnih skupštinskih radnih tela.

VI

Ovo rešenje objaviti u "Službenom glasniku Grada Požarevca".