PROGRAM

INVESTICIONIH AKTIVNOSTI I TEKUĆEG ODRŽAVANJA DOMA ZDRAVLJA "NOVI SAD" NOVI SAD ZA 2016. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 7/2016, 45/2016 i 51/2016)

I. Ovim programom utvrđuju se investicione aktivnosti i tekuće održavanje Doma zdravlja "Novi Sad" Novi Sad (u daljem tekstu: Dom zdravlja) za 2016. godinu.

II. Za realizaciju ovog programa planirana su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2016. godinu, na ime transfera ostalim nivoima vlasti, u okviru programa 12: Primarna zdravstvena zaštita, kojima će se finansirati programska aktivnost Funkcionisanje ustanova primarne zdravstvene zaštite, u iznosu od 38.161.853,00 dinara, i to za:

- kapitalne transfere, iznos od 33.161.853,00 dinara,

- tekuće transfere, iznos od 5.000.000,00 dinara.

III. Sredstva iz tačke II. alineja prva ovog programa u iznosu od 33.161.853,00 dinara raspoređuju se za investicione aktivnosti, i to za:

1) nabavku medicinske opreme, u iznosu od 9.800.000,00 dinara, za:

- analogni intraoralni RTG aparat, 1 komad,

- autoklav, 1 komad,

- centrifugu za laboratoriju, 3 komada,

- oftalmološki bezkontaktni tonometar, 1 komad,

- kompjuterizovani spirometar, 1 komad,

- ultrazvuk ginekološki, 1 komad;

2) nabavku računarske opreme, u iznosu od 3.100.000,00 dinara, za:

- računar sa licenciranim operativnim sistemom, 20 komada,

- štampač, 20 komada,

- aktivnu mrežnu opremu - L3 SWITCH, 1 komad;

3) nabavku nameštaja, u iznosu od 1.400.000,00 dinara za:

- nameštaj za zdravstvene objekte;

4) nabavku vozila, u iznosu od 3.600.000,00 dinara za:

- vozila za kućno lečenje, 3 komada;

5) kapitalno održavanje objekata, u iznosu od 15.261.853,00 dinara za:

- adaptaciju objekta u ulici Vase Stajića, Novi Sad,

- rekonstrukcija kotlarnice i ugradnja kotla na biomasu za proizvodnju toplotne energije u objektu u Kisaču,

- instalacija sistema za zagrevanje sanitarne potrošne vode pomoću solarnih kolektora u objektu u Novom Sadu, Zmaj Ognjena Vuka 19.

Sredstva iz stava 1. podtačke 5) alineja prva ove tačke planirana su za prenete obaveze Doma zdravlja iz 2015. godine, za aktivnosti koje će se realizovati u 2016. godini.

IV. Sredstva iz tačke II. alineja druga ovog programa, u iznosu od 5.000.000,00 dinara raspoređuju se za tekuće održavanje objekata, i to za:

- izradu projektne dokumentacije i rekonstrukciju instalacija centralnog grejanja u objektu u Zmaj Ognjena Vuka 19 u Novom Sadu,

- zamenu stolarije u objektu u Veterniku i na Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Sadu,

- rekonstrukciju prilaza i postavljanje rampe sa sistemom za kontrolu pristupa na ulazu u objekat na Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Sadu.

V. Za realizaciju aktivnosti iz tačke III. ovog programa prenos sredstava vršiće se putem kapitalnih transfera, a za aktivnosti iz tačke IV. putem tekućih transfera, i to do iznosa sredstava planiranih ovim programom za kapitalne, odnosno tekuće transfere.

Ukoliko se sredstva iz tačke II. ovog programa ne ostvaruju u planiranom iznosu, mogu se umanjiti srazmerno ostvarenim prihodima i primanjima u budžetu Grada Novog Sada.

VI. Zahtev za prenos sredstava iz tačke II. ovog programa, Dom zdravlja dostavlja Gradskoj upravi za zdravstvo, nakon sprovedenog postupka javnih nabavki u skladu sa zakonom, uz priloženu dokumentaciju za nabavku radova, opreme i vozila, sa iznosom obračunatog poreza na dodatu vrednost, osim za nabavke sa pravom na povrat poreza na dodatu vrednost, za koje Dom zdravlja dostavlja zahtev za prenos sredstava bez iznosa poreza na dodatu vrednost.

Prenos sredstava na račun Doma zdravlja vrši se na osnovu zahteva za prenos koji priprema Gradska uprava za zdravstvo, u skladu sa propisima.

VII. Dom zdravlja se obavezuje da će aktivnosti iz tač. III. i IV. ovog programa biti izvedene stručno i kvalitetno, u skladu sa zakonom, standardima i normativima koji važe za ovu vrstu radova, odnosno nabavku opreme i vozila.

VIII. Nadzor nad sprovođenjem ovog programa obavljaće Gradska uprava za zdravstvo.

IX. Dom zdravlja podnosi Gradskom veću Grada Novog Sada godišnji izveštaj o realizaciji ovog programa, sa iskazanim fizičkim i finansijskim pokazateljima o izvršenim aktivnostima i utrošku sredstava.

X. Ovaj program objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".