REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA IZBOR PROGRAMA, PROJEKATA I MANIFESTACIJA U OBLASTI KULTURE KOJI SE FINANSIRAJU I SUFINANSIRAJU IZ BUDŽETA GRADA KRAGUJEVCA U 2017. GODINI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 23/2016 i 28/2016)

I Obrazuje se Komisija za izbor programa, projekata i manifestacija u oblasti kulture koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Kragujevca u 2017. godini (u daljem tekstu: Komisija), kao povremeno radno telo Gradskog veća, koju čine predsednik i 7 članova.

II Komisija se obrazuje u sledećem sastavu:

1. Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu, predsednik komisije;

2. Minja Obradović, član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, član,

3. Vladimir Milovanović, profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, član;

4. Mladen Knežević, glumac Knjaževsko srpskog teatra u Kragujevcu, član;

5. Vladimir Polomac, profesor književnosti, prodekan za nastavu FILUM-a, član;

6. Slavica Jagličić, profesor opšte književnosti i teorije književnosti, Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" u Kragujevcu, član,

7. Marko Terzić, diplomirani istoričar, kustos "Muzeja 21.oktobar", član i

8. Nenad Ristović, magistar slikarstva, viši kustos Galerije " Mostovi Balkana", član.

III Stručne i administrativno-tehničke poslove za Komisiju obavljaće Radmila Janićijević, diplomirani pravnik, zaposlena u Gradskoj upravi za vanprivredne delatnosti, kao sekretar Komisije, bez prava odlučivanja.

IV Zadatak Komisije je da vrši ocenu i bodovanje podnetih predloga u skladu sa Pravilnikom i dostavi Gradskom veću izveštaj sa predlogom projekata koji će se finansirati i sufinansirati iz budžeta grada Kragujevca i predlogom iznosa sredstava opredeljenih za svaki projekat pojedinačno, u skladu sa raspisanim konkursom.

Pre donošenja konačne odluke o odobravanju ili neodobravanju projekata i visini sredstava za realizaciju projekata, Komisija može podnosiocu predloga projekta sugerisati da izvrši određene modifikacije predloga projekta, u odnosu na planirani budžet i sadržinu (planirane aktivnosti) projekata.

V Na rad i odlučivanje Komisije primenjivaće se odredbe Pravilnika o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata, programa i manifestacija u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca", broj 1/16).

VI Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".