REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA UPIS DECE U PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE ZA RADNU 2016/2017. GODINU

("Sl. list grada Kragujevca", br. 31/2016)

I Obrazuje se Komisija za upis dece u Privatne predškolske ustanove za radnu 2016/2017. godinu (u daljem tekstu: Komisija), kao povremeno radno telo Gradskog veća, koju čine predsednik i četiri člana.

II Komisija radi u sledećem sastavu:

1. Jelisaveta Radović, Gradska uprava za vanprivredne delatnosti, predsednik,

2. Radica Janićijević, Gradska uprava za vanprivredne delatnosti, član,

3. Jasmina Tođeraš, Gradska uprava za vanprivredne delatnosti, član,

4. Mirjana Manić, PU "Đurđevdan", član,

5. Slavica Saveljić, PU "Nada Naumović", član.

III Stručne i administrativno-tehničke poslove za Komisiju obavljaće Pršić Nenad, zaposlen u Gradskoj upravi za vanprivredne delatnosti, kao sekretar Komisije, bez prava odlučivanja.

IV Zadatak Komisije je, da na osnovu jedinstvene rang liste, koju će dostaviti predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac, utvrdi broj roditelja koji mogu da ostvare pravo na naknadu dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi i u skladu sa tim sprovede pozivanje roditelja.

Navedeno pravo može da ostvari roditelj, staratelj, usvojitelj ili hranitelj, koji je podneo zahtev za upis deteta u predškolsku ustanovu čiji je osnivač grad Kragujevac i za koje je izvršeno bodovanje. O pravu u prvom stepenu rešava Gradska uprava za vanprivredne delatnosti.

V Na rad i odlučivanje Komisije u svemu ostalom, primenjivaće se odredbe Poslovnika o radu Gradskog veća ("Službeni list grada Kragujevca", broj 23/16).

VI Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".