PRAVILNIK
O NAČINU I POSTUPKU DOSTAVLJANJA PODATAKA PORESKOJ UPRAVI OD STRANE JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE

("Sl. glasnik RS", br. 80/2016)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuju način i postupak dostavljanja podataka Poreskoj upravi koji su od značaja za utvrđivanje i naplatu poreza na imovinu, a po zahtevu Poreske uprave i podataka o utvrđivanju i naplati ostalih izvornih prihoda jedinica lokalne samouprave.

Član 2

Jedinica lokalne samouprave dužna je da u roku od pet dana po isteku kalendarskog meseca dostavi Poreskoj upravi u elektronskom obliku naziv, odnosno ime i prezime, propisani poreski identifikacioni broj obveznika poreza na imovinu, podatke iz poreskih prijava koji su od značaja za utvrđivanje poreza na imovinu na osnovu kojih su doneta rešenja o utvrđivanju poreza na imovinu, kao i podatke o naplati poreza na imovinu, za taj mesec.

Jedinica lokalne samouprave na zahtev organizacione jedinice Poreske uprave, u elektronskom obliku dostavlja i podatke o utvrđivanju i naplati ostalih izvornih prihoda jedinice lokalne samouprave, osim prihoda iz stava 1. ovog člana, u roku koji ne može biti kraći od pet dana od dana prijema zahteva.

Član 3

Podatke iz člana 2. ovog pravilnika dostavlja lice utvrđeno odlukom nadležnog organa.

Podaci iz člana. 2. ovog pravilnika smatraju se dostavljenim kada Poreska uprava potvrdi formalnu ispravnost iskazanih podataka i u elektronskom obliku o tome dostavi obaveštenje nadležnoj jedinici lokalne samouprave.

Lica iz stava 1. ovog člana dužna su da elektronski potpišu dokumente u skladu sa zakonom kojim se uređuje elektronski potpis.

Član 4

Tehnički aspekt dostavljanja podataka iz člana 2. ovog pravilnika bliže je određen tehničkim protokolom.

Član 5

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2017. godine.