ODLUKA

O PRISTUPANJU GRADA NOVOG SADA REGIONALNOJ RAZVOJNOJ AGENCIJI BAČKA DOO NOVI SAD

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 59/2016)

Član 1

Grad Novi Sad (u daljem tekstu: Grad) pristupa Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka doo Novi Sad (u daljem tekstu: RRA Bačka), sa sedištem u Novom Sadu, Mihajla Pupina br. 20, matični broj 20643188, sa ciljem realizacije razvojnih programa i projekata na lokalnom i regionalnom nivou, osnaživanja ljudskog kapitala kroz programe obuke i stručnog usavršavanja, i to posebno u okviru oblasti jačanja malih i srednjih preduzeća, projektnog menadžmenta, kao i u okviru podrške razvoju poljoprivrede, razvoju turizma i drugim sektorima vezanim za unapređenje društveno-ekonomskog razvoja Grada.

Član 2

Grad unosi novčani ulog u osnovni kapital RRA Bačka u iznosu od 500.000,00 dinara.

Sredstva iz stava 1. ovog člana obezbeđuju se u budžetu Grada Novog Sada.

Član 3

Međusobni odnosi između Grada, kao novog člana i postojećih članova RRA Bačke regulisaće se ugovorom o pristupanju.

Član 4

Grad je u obavezi da plaća godišnju članarinu u najmanjem iznosu utvrđenom Uredbom o utvrđivanju uslova, kriterijuma i načina akreditacije za obavljanje poslova regionalnog razvoja i oduzimanja akreditacije pre isteka roka na koji je izdata ("Službeni glasnik RS", br. 74/10 i 4/12), a koja će se utvrditi posebnim ugovorom.

Član 5

Ovlašćuje se Gradonačelnik Grada Novog Sada ili lice koje on ovlasti, da u ime Grada potpiše ugovore iz čl. 3. i 4. ove odluke.

Gradonačelnik Grada Novog Sada ili lice koje on opunomoći učestvuje, zastupa i predstavlja Grad na Skupštini RRA Bačke i glasa o svim pitanjima koja budu na dnevnom redu Skupštine RRA Bačke.

Punomoćje se daje u pisanom obliku i važi do njegovog opoziva od strane davaoca punomoćja za zastupanje na sednici Skupštine RRA Bačka.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u"Službenom listu Grada Novog Sada".