REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA IZRADU GODIŠNJEG PROGRAMA ZAŠTITE, UREĐENJA I KORIŠĆENJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

("Sl. list grada Subotice", br. 44/2016)

I

Obrazuje se Komisija za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta (u danjem tekstu: Komisija).

II

U Komisiju se imenuju sledeća lica

1. Šimon Ostrogonac (Osztrogonác Simon), za predsednika

2. Nenad Cerovac, za zamenika predsednika,

3. Agota Balint (Bálint Ágota), za člana,

4. Arpad Vereš (Vörös Árpád), za člana,

5. Aladič Tibor (Aladics Tibor), za člana,

6. Milenko Garić, za člana,

7. Sr an Veličković, za člana,

8. Aleksandar Doknić, za člana,

9. Bojan Dragaš, za člana.

III

Zadatak Komisije je da izradi predlog Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Subotice.

U cilju izrade plana korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u okviru Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Subotice, Komisija:

1) raspisuje javni poziv za ostvarivanje prava prečeg zakupa, odnosno davanja na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez plaćanja naknade;

2) utvrđuje ispunjenost uslova za lica koja su se javila za ostvarivanje prava prečeg zakupa, odnosno davanja na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez plaćanja naknade;

3) grupiše katastarske parcele, ili delove parcela, u celine koje čine jedinicu javnog nadmetanja za davanje u zakup, odnosno na korišćenje i to zemljište Godišnjim programom opredeljuje licima koja ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava prečeg zakupa, odnosno davanja na korišćenje bez plaćanja naknade, odnosno za javno nadmetanje;

4) dostavlja Godišnji program u elektronskom obliku Ministarstvu i to najkasnije do 1. marta tekuće godine;

5) nakon pribavljenog mišljenja komisije iz člana 60. stav 3. Zakona, na predlog Godišnjeg programa i saglasnosti Ministarstva daje predlog nadležnom organu za donošenje Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Subotice.

IV

Stupanjem na snagu ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju komisija za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta broj I-00-021-132/2013 od 30.12.2013. godine. ("Službeni list Grada Subotice", br. 40/13).

V

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Subotice".