REŠENJE
O REŽIMU SAOBRAĆAJA NA TRGU ŠABAČKIH ŽRTAVA U ŠAPCU

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 22/2015)

Član 1

Zabranjuje se saobraćaj svih vozila na Trgu šabačkih žrtava.

Član 2

Odredbe iz člana 1. ovog Rešenja ne odnose se na bicikla i na sledeća vozila kada su na hitnim intervencijama na Trgu šabačkih žrtava: vozila hitne pomoći, policije i vojske, vatrogasna vozila, vozila kazneno-popravne ustanove i specijalna vozila JKP "PARKING- ŠABAC" za premeštanje vozila.

Član 3

Odeljenje za inspekcijske i komunalno-stambene poslove izdaje odobrenje za ulazak sledećih vozila na Trg šabačkih žrtava:

1. Vozila na intervencijama: vozila elektro-distribucije, vodovoda i kanalizacije, toplane, PTT, komunalna vozila javne higijene.

2. Vozila kojima se vrši snabdevanje poslovnih prostorija i drugih radnji, smeštenih na Trgu šabačkih žrtava, bez zadržavanja vozila na Trgu dužeg od 15 minuta, u periodu od 05:00 do 09:00 časova i čija ukupna masa ne može biti veća od 5 tona. Vozila, kojima se vrši snabdevanje, moraju se kretati neposredno pored objekata "Zeleni venac" i "TC Kifla", odnosno neposredno pored letnjih bašti smeštenih ispred objekata "Zeleni venac" i "TC Kifla", najkraćim putem od kolskog ulaza iz Ulice Cara Dušana do poslovnog prostora koji se snabdeva.

3. Vozila kojima se vrši snabdevanje gradilišta na objektima "Zeleni venac" i "TC Kifla" na Trgu šabačkih žrtava, u periodu od 05:00 do 09:00 i od 16:00 do 18:00 časova i čija ukupna masa ne može biti veća od 5 tona. Vozila, kojima se vrši snabdevanje, moraju se kretati neposredno pored objekata "Zeleni venac" i "TC Kifla", odnosno neposredno pored letnjih bašti smeštenih ispred objekata "Zeleni venac" i "TC Kifla", najkraćim putem od kolskog ulaza iz Ulice Cara Dušana do poslovnog prostora koji se snabdeva.

4. Vozila za potrebe izvođenja radova na rekonstrukciji i održavanju trga, održavanja svečanosti, priredbi, izložbi i drugih posebnih potreba na Trgu šabačkih žrtava u periodu koji odobri Gradska uprava.

Član 4

Odeljenje za inspekcijske i komunalno-stambene poslove izdaje odobrenje za prolazak vozila vlasnika objekta "Zeleni venac" do svoje katastarske parcele bez zadržavanja vozila na Trgu.

Član 5

Odeljenje iz člana 4. ovog Rešenja izdaje odobrenja za vozila iz člana 3. i 4. uz naknadu, na period do godinu dana.

Odobrenje iz stava 1. ovog člana mora biti istaknuto na vidnom mestu u vozilu zbog kontrole saobraćaja na Trgu šabačkih žrtava.

Član 6

Ovo Rešenje objaviti u "Službenom listu grada Šapca".