REŠENJE

O PRIVREMENOJ IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ZA POTREBE RADA ZIMSKE SLUŽBE ZA 2016/2017. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 62/2016)

1. Određuje se privremena izmena režima saobraćaja na teritoriji Grada Novog Sada za potrebe rada zimske službe za 2016/2017. godinu, na sledeći način:

Radi efikasnijeg čišćenja kolovoza i uklanjanja snega za vreme snežnih padavina dozvoljava se vozilima zimske službe u radu: prolaz Sutjeskom ulicom od Ulice radničke ka Ulici Maksima Gorkog, polukružno okretanje na raskrsnici Puta šajkaškog odreda i puta za rafineriju i kretanje saobraćajnim trakama namenjenim za vozila javnog gradskog prevoza.

Radi efikasnijeg čišćenja kolovoza i uklanjanja snega za vreme snežnih padavina zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila u sledećim ulicama: Svetozara Miletića (od Ulice Jovana Subotića do Grčkoškolske ulice), Trifkovićevom trgu, Njegoševoj, Grčkoškolskoj, Vojvode Putnika, Ive Lole Ribara i Modene u Novom Sadu.

Obavezno korišćenje zimske opreme za vreme otežanih uslova odvijanja saobraćaja je na Partizanskom putu na Fruškoj gori.

Saobraćajne znake opasnosti od neočekivanog nastanka poledice ili snega postaviti na Mostu slobode i petlji Mišeluk, Varadinskom mostu i svim mostovima preko kanala DTD na teritoriji grada Novog Sada, na nadputnjacima puteva Kovilj-Gardinovci, Kovilj-Budisava, Čenej-Kisač, na nadvožnjaku na Mišeluku i na Bulevaru Evrope, na usponima i Ulici dunavske divizije u Petrovaradinu i ulicama Karađorđevoj i Trgu kralja Petra I i obilaznici u Sremskoj Kamenici.

Ograničava se brzina kretanja vozila kada je sneg na kolovozu na sledećim deonicama opštinskih puteva: Čenej-Kisač, Kisač-Irmovo, za Plantu, za Nemanovce i Pejićeve salaše, za rafineriju i Šangaj, Kovilj-Budisava, Kovilj-Gardinovci, Rumenka-Kisač, Kisač-Stepanovićevo, Veternik-Sajlovo, Put Šajkaškog odreda, Varadinski most, Most slobode i petlja Mišeluk.

2. Nalaže se Javnom preduzeću "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu da:

- postavi saobraćajnu signalizaciju prema saobraćajnom projektu broj 7081 od 9. oktobra 2012. godine (izuzev priloga 5.) i dopunama od 2016. godine koji je izradila Služba za razvoj i upravljanje saobraćajem JP "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu;

- redovno održava i kontroliše saobraćajnu signalizaciju, kao i da je ukloni nakon završetka rada zimske službe.

3. Privremena izmena režima saobraćaja važi od 15. novembra 2016. godine do 15. marta 2017. godine.

4. Ovo rešenje objaviti u "službenom listu Grada Novog Sada".