REŠENJE
O ODREĐIVANJU DOKTORA MEDICINE ZA STRUČNO UTVRĐIVANJE VREMENA I UZROKA SMRTI UMRLIH IZVAN ZDRAVSTVENE USTANOVE I IZDAVANJE POTVRDE O SMRTI

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 28/2016)

Član 1

Određuju se doktori medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanje potvrde o smrti, i to:

1. dr Danijel Milovanović, doktor medicine, za prvu dekadu u mesecu,

2. dr Predrag Ničić, doktor medicine, za drugu dekadu u mesecu,

3. dr Miloš Kraljević, doktor medicine, za treću dekadu u mesecu.

Član 2

Zadatak doktora medicine iz člana 1. ovog Rešenja je da u roku od 12 sati od primljenog poziva izvrše neposredan pregled umrlog lica van zdravstvene ustanove, utvrde vreme i uzrok smrti i izdaju potvrdu o smrti.

Imenovani doktori medicine su obavezni da specifikaciju izdatih potvrda o smrti sa priloženim primerkom svake pojedinačne potvrde o smrti, dostave Gradskoj upravi - Sekretarijatu za finansije i privredu, preko pisarnice, najkasnije do 10-tog u mesecu za prethodni mesec.

Član 3

Za izvršenje zadatka iz člana 2. ovog Rešenja grad Vranje će imenovanim doktorima isplaćivati nadoknadu u iznosu od 1.500 dinara neto po potvrdi o smrti. Isplata će se vršiti jednom mesečno, za prethodni mesec, na osnovu broja izdatih potvrda o smrti, svakom imenovanom doktoru medicine posebno.

Član 4

Zadužuje se Sekretarijat za finansije i privredu Gradske uprave grada Vranja da preko nadležnog organa Gradske uprave - Sekretarijata za opštu upravu izvrši proveru izdatih potvrda o smrti umrlih lica van zdravstvene ustanove, izvrši obračun nadoknade imenovanim doktorima medicine, uplati pripadajuće dažbine na propisane račune, podnese odgovarajuću poresku prijavu i izvrši uplatu neto nadoknade na dostavljeni tekući račun svakom imenovanom doktoru medicine, najkasnije do kraja meseca za prethodni mesec.

Član 5

Doktori medicine bliže označeni u članu 1. ovog Rešenja određuju se za izvršavanje napred utvrđenog zadatka, na period od jedne godine od dana stupanja na snagu ovog rešenja.

Član 6

Rešenje stupa na snagu danom donošenja.

Član 7

Rešenje objaviti u "Službenom glasniku grada Vranja".