ODLUKA
O OTVARANJU NAMENSKOG RAČUNA ZA PRIKUPLJANJE NOVČANIH SREDSTAVA ZA POMOĆ DECI I OMLADINI OBOLELOJ OD MALIGNITETA I DRUGIH TEŠKIH BOLESTI

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 29/2016)

Član 1

Ovom odlukom otvara se namenski račun za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć deci i omladini oboleloj od maligniteta i drugih teških bolesti.

Član 2

Ovlašćuje se gradonačelnik, da na osnovu odluke Gradskog veća o dodeli novčanih sredstava za pomoć deci i omladini oboleloj od maligniteta i drugih teških bolesti, potpisuje naloge radi raspolaganja sredstvima sa namenskog računa.

Odluku iz stava 1. ovog člana, Gradsko veće donosi na predlog Komisije o dodeli novčanih sredstava za pomoć deci i omladini oboleloj od maligniteta i drugih teških bolesti.

Član 3

Prilikom transfera novčanih sredstava sa namenskog računa na račun korisnika odobrenih sredstava, koristiće se pečat Gradske uprave Grada Vranja.

Član 4

Pravila i uslovi pod kojima će biti odobrena novčana sredstva, bliži način ostvarivanja ciljeva, postupak i rad Komisije, mere obezbeđenja namenskog trošenja sredstava biće propisani Pravilnikom o dodeli novčanih sredstava za pomoć deci i omladini oboleloj od maligniteta i drugih teških bolesti, koji će biti usvojen na sednici Gradskog veća.

Član 5

Priliv na namenski tekući račun mogu biti sredstva ostvarena po osnovu uplate fizičkih i pravnih lica, odnosno svih koji žele da na ovaj način pomognu deci i omladini radi lečenja od najtežih bolesti.

Član 6

Odluka je stupa na snagu danom donošenja.

Član 7

Odluku objaviti u Službenom glasniku.