REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOORDINACIONOG TELA ZA BORBU PROTIV NASILJA U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 26/2013, 55/2015 i 63/2016)

I

Obrazuje se Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Koordinaciono telo).

II

Zadaci Koordinacionog tela su da preduzima preventivne mere i aktivnosti, kroz obavezne edukacije u vidu stručnih sastanaka, radionica, tribina, stručnih skupova i seminara i da na druge načine, kroz saradnju sa učenicima, nastavnicima, psihološko-pedagoškim ustanovama i roditeljima aktivno učestvuje u prevenciji pojave nasilja među novosadskim učenicima, kao i u pravovremenom prepoznavanju i adekvatnom i efikasnom reagovanju na sve oblike nasilja, omogući saradnju između svih učesnika u zaštiti bezbednosti učenika i doprinosi njenoj efikasnosti, upućuje preporuke i prati doslednost primene istih, ostvaruje redovnu komunikaciju sa medijima, i intenzivno učestvuje u realizaciji svih planiranih Mera za prevenciju nasilja i zlostavljanja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada i drugih mera namenjenih zaštiti bezbednosti učenika.

III

Koordinaciono telo ima predsednika, zamenika predsednika i devet članova, koje imenuje Skupština Grada na period od četiri godine.

IV

U Koordinaciono telo imenuju se po dva predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije - Policijska uprava Novi Sad, po jedan predstavnik Gradske uprave za obrazovanje, Centra za socijalni rad, Centra za prevenciju devijantnog ponašanja kod mladih, Glavni prosvetni inspektor, predsednik aktiva direktora osnovnih škola, predsednik aktiva direktora srednjih škola, član Gradskog veća Grada Novog Sada za obrazovanje, član Gradskog veća Grada Novog Sada za sport i omladinu i jedno lice koje odredi Gradonačelnik Grada Novog Sada.

V

Predsednik, zamenik predsednika i članovi Koordinacionog tela imaju pravo na naknadu za rad, u skladu sa članom 4. Odluke o naknadama odbornika, platama, naknadama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 27/05 i 16/06 - dr. odluka).

VI

Koordinaciono telo će dva puta godišnje podnositi Skupštini Grada Novog Sada izveštaj o radu, odnosno o stanju bezbednosti učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Novog Sada.

VII

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Koordinacionog tela obavljaće Gradska uprava za obrazovanje Grada Novog Sada.

VIII

Ovo rešenje stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".

 

Samostalna odredba Rešenja o izmenama
Rešenja o obrazovanju Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 55/2015)

III

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u "Službenom listu Grada Novog Sada".

 

Samostalna odredba Rešenja o izmeni
Rešenja o obrazovanju Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 63/2016)

II

Ovo rešenje stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".