ODLUKA
O VISINI NAKNADE ZA NEDOSTAJUĆA PARKING MESTA ZA OBJEKTE VIŠEPORODIČNOG STANOVANJA

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 23/2015)

 

OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Ovom Odlukom uređuje se visina i način plaćanja naknade za nedostajuća parking mesta za objekte višeporodičnog stanovanja, shodno odredbama odeljka P stav 2., tačka 018. Plana generalne regulacije "Šabac" - Revizija, kojima je predviđeno da investitori izgradnje novih objekata na sopstvenoj parceli mogu biti oslobođeni obaveze obezbeđenja parking prostora do maksimalno 20% od planom predviđenog, ukoliko plate naknadu za odgovarajući broj nedostajućih mesta, a koja će biti upotrebljena za izgradnju objekta javne garaže, odnosno parking prostora u javnoj upotrebi.

Član 2

Naknada za jedno nedostajuće parking mesto iznosi 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan isplate, a obračunava se prilikom obračuna doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za izgradnju objekta višeporodičnog stanovanja.

Član 3

Naknadu iz člana 2. ove Odluke investitori mogu platiti na jedan od sledećih načina:

- jednokratno u celosti, pre donošenja rešenja o izdavanju građevinske dozvole, sa umanjenjem od 40%;

- jednokratno u celosti, najkasnije do podnošenja prijave radova za izgradnju višeporodičnog stambenog objekta, sa umanjenjem od 30%;

- u najviše 36 mesečnih rata, uvećanih za obračunatu revalorizaciju prema rastu potrošačkih cena za period od dana donošenja rešenja o odobrenju za izgradnju, do dana dospeća svake pojedinačne rate.

Ukoliko naknadu plaća u ratama, investitor je dužan da dostavi jedno od sredstava obezbeđenja plaćanja predviđenih Odlukom o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta ("Sl. list grada Šapca" broj 4/2015).

PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Šapca".